Pošlji povpraševanje

Robniki so vsestransko uporabni betonski izdelki

Bogat proizvodni program podjetja Cementni izdelki Jarc sestavljajo visokokakovostni betonski izdelki, s katerimi lahko uredite in olepšate okolico vaše hiše, poslovnega objekta, parka, športnega ali kulturnega centra. Izbirate lahko med raznobarvnimi betonskimi tlakovci različnih oblik, zidovi in ograjnimi elementi, škarpnicami, palisadami, betonskimi robniki, ploščami, kanaletami in muldnicami, cevmi in pokrovi. V dodatnem programu lahko med drugim najdete tudi mivko za fugiranje in različne preparate za čiščenje in vzdrževanje tlakovcev.

Robnik

Beton je danes najpogostejši gradbeni material, saj ga odlikujejo številne pozitivne lastnosti. Cenovno je ugoden, izdelan je iz naravnih materialov, ni škodljiv niti zdravju niti okolju, brez težav pa kljubuje tudi vremenskim vplivom. Oblikujemo ga lahko poljubno in za različne namene.

Dvoriščni, cestni in vrtni betonski robnik iz visokokakovostnih materialov

V gradbeništvu se kot gradbeni material uporabljajo betonski robniki. Ti so različnih dimenzij, najpogosteje v razponu od 5,5x100x20 centimetrov do 15x100x24,5 centimetra. Tovrstni betonski izdelki so vsestransko uporaben gradbeni material, ki ga uporabljamo predvsem za urejanje okolice nepremičnin. Večji, debelejši in s tem močnejši betonski robniki se uporabljajo za ureditev cest, pločnikov, parkirišč, ulic in drugih površin, namenjenih vožnji in parkiranju osebnih in tovornih vozil.

Vrtni in cestni robnik

Cestni betonski robnik lahko v ležečem položaju služi tudi kot povozni robnik pred vhodom na dvorišče. Z vgradnjo takšnega robnika dobimo nekaj centimetrov višji nivo dvorišča od dovoza. Manjši in tudi tanjši robniki pa se uporabljajo predvsem za urejanje vrtov, dvorišč, stezic in parkov. Vsi betonski robniki so izdelani iz visokokakovostnih in certificiranih materialov, kar končnim izdelkom zagotavlja vrhunsko kakovost. Prav tako so dvoslojni in zmrzlinsko obstojni, cestni so še posebej odporni na zmrzovanje v prisotnosti talilnih soli.

Vrtni robnik za urejanje vrta, dvorišča in parka

Betonski robnik za vrt se je izkazal za izjemno praktičnega pri izgradnji vrtnih poti med gredami, v rastlinjaku ali na zelenicah. Tako zgrajene vrtne poti ne potrebujejo vzdrževanja, so enostavne za čiščenje in so vedno brez plevela. Pomembno je le, da dvignjen rob vrtne poti na obeh straneh oblikuje gredne robove. Vrtni robnik lahko uporabimo tudi za premostitev manjših višinskih razlik.

Podobno kot za polaganje tlakovcev tudi za polaganje robnikov za vrt velja, da je delo treba opraviti skrbno in natančno. Obstojnost in življenjska doba betonskih robnikov sta namreč v največji meri odvisni prav od pravilne priprave terena in pravilnega načina polaganja robnikov.

Preverite ponudbo kakovostnih izdelkov pri Cementni izdelki Jarc, ki vam bodo koristila še vrsto let. Poleg betonskih robnikov, vam nudimo tudi kvalitetne tlakovce različnih oblik in barv, betonske cevi in pokrove, nudimo pa tudi širok vrtni program. Obiščite našo spletno stran in raziščite naš izbor.