Pošlji povpraševanje

Betonske kanalete za odvodnjavanje

KanaleteKanalete so odtočni kanali, namenjeni odplakovanju meteornih vod z različnih področji, na primer z dvorišč, dovozov, pešpoti, industrijskih površin, vhodov v garaže, teras, kolesarskih stez itd. Betonska kanaleta je primerna tudi za zunanje športne objekte (na primer teniška igrišča, balinišča ...), otroška igrišča, zunanje gostinske površine ... Kanalete so pravzaprav uporabne povsod, kjer je treba odvajati meteorne vode v kanalizacijo. Opremljene oziroma pokrite so z rešetko, ki mora biti seveda ustrezno pritrjena in nameščena. V podjetju Cementni izdelki Jarc vam ponujamo kakovostne betonske kanalete, s katerimi si boste zagotovili varno odvajanje površinskih voda. Pri tem pa seveda ne gre zapostaviti dejstva, da mora biti tisti, ki se loti nameščanja, ustrezno strokovno usposobljen, sicer lahko pride do poškodb materiala in drugih nezaželenih stroškov.

BETONSKA KANALETA Z REŠETKO

Poleg kanalet boste v našem prodajnem programu našli tudi betonske tlakovce, lomljene zidake, betonske ograje, škarpnice, palisade in druge cementne izdelke.

Vgradnja betonske kanalete je dokaj enostavna

Betonska kanaletaVgradnja kanalete mora biti izvedena natančno, sicer je njeno delovanje lahko onemogočeno. Paziti je treba na prodnato podlago, ki mora biti dovolj utrjena, sicer se zmanjša njena nosilnost. Če podlaga ni ustrezno utrjena, betonska kanaleta zahteva podložni beton. Da se vanjo zbirajo meteorne vode, mora biti nameščena nekoliko niže od površine. Če so kanalete višje kot siceršnja površina, odvodnjavanje ni mogoče. Kako močne so posamezne kanalete, je označeno na vsaki od njih, a ne pozabite, da takšno nosilnost dosežejo šele, ko je beton popolnoma suh.

Rešetke za kanaleteBetonska kanaleta z rešetko

Svetujemo vam, da se pred nakupom kanalete z našim strokovnjakom posvetujete o njeni nosilnosti in izbrani rešetki. Oboje je odvisno od tega, kje bodo kanalete za odvodnjavanje nameščene - glede na to se določi tudi zahtevana nosilnost.

V podjetju Cementni izdelki Jarc so vam na voljo:

Na voljo so v različnih dimenzijah in z različno nosilnostjo. Pri prvih lahko izbirate med štacano, mrežasto litoželezno rešetko, pri drugih pa med lažjo, težjo ali mrežasto rešetko. Poleg betonskih imamo na voljo tudi kanalete Živex - polimer z rešetko.

Cementni izdelki Jarc | Kanalete, betonska kanaleta, kanalete za odvodnjavanje - povezave do naše spletne strani: