Senzor gibanja 360 - popolna pokritost prostora

Med najbolj kakovostne in uporabne zanesljivo spada senzor gibanja s 360-stopinjsko pokritostjo prostora, saj zajame prostor v celoti. Sicer pa so senzorji del protivlomnih sistemov, s katerimi lahko izjemno učinkovito zavarujete svojo lastnino, pa naj gre za zasebno stanovanjsko hišo, večstanovanjski objekt, poslovno stavbo ali proizvodni obrat. Najbolj razširjena različica za zaščito notranjih prostorov je IR senzor, ki zazna spremembo temperature v območju, ki ga pokriva žarek. Senzorji proti kraji so na voljo v številnih različicah (npr. senzor gibanja 360°, senzor dvojne tehnologije, ki uporablja tako infrardeči kot mikrovalovni senzor), bistveno pa je, da so del kakovostnega protivlomnega sistema in da so pravilno nameščeni, sicer ne opravijo svoje naloge.

Kako pravilno namestiti 360-stopinjski IR senzor

Senzor gibanja 360 pokriva celoten prostor, kar je velika prednost, sicer je treba nameščati več senzorjev, da se izognemo mrtvim kotom. V Podjetju Mobicom imamo na voljo infrardeči stropni senzor gibanja 360 s QUAD tehnologijo PIR elementa BRAVO 5. Zanj je značilno, da je namenjen stropni inštalaciji in za razliko od nekaterih drugih naprav nanj ne vplivajo radio-frekvenčni, statični in drugi vplivi. Takšni senzorji so tako rekoč imuni na lažne alarme, ne motijo jih temperaturne razlike in imajo izjemno dolgo življenjsko dobo. Oglasite se v podjetju Mobicom in pomagali vam bomo izbrati ustrezne naprave za vaš sistem. Kakovostni senzorji proti kraji in alarmni / protivlomni sistemi so zagotovilo za dobro zaščito kakršnega koli objekta.

Senzor gibanja 360
Senzorji proti kraji in drugim nezaželenim dejanjem

IR senzor gibanja 360° tako kot drugi senzorji premikanja deluje tako, da zazna spremembo (na primer nihanje v temperaturi ali vstop objekta v polje varovanja) in pošlje signal v alarmno centralo. Ta je 'srce' alarmnega sistema. Ko sprejme signal, ga obdela in sproži ustrezne postopke. Ti so seveda odvisni od tega, kakšen je vaš sistem. Ker senzor gibanja 360 pokriva celoten prostor, vam ne bo treba nameščati več senzorjev, da bi imeli pod nadzorom celoten objekt. S tem boste preprečili ne samo vlome ali kraje, ampak tudi nezaželene vstope z namenom poškodovanja lastnine. Senzorji so lahko povezani tudi v sistem s pametno inštalacijo, kar pomeni, da imate stavbo popolnoma pod nadzorom ves čas.

Več informacij je na voljo na naši spletni strani.

Mobicom d.o.o. | Senzor gibanja 360, senzorji, senzorji proti kraji, IR senzor - povezave do naše spletne strani: