Varnostni sistemi za zaščito pred vlomi in požariVideo nadzorni sistem

Vsakdo si v današnjem času želi učinkovito zaščito svojih najbližjih in premoženja, morda tudi lastnega podjetja. Protivlomni varnostni sistemi so na eni strani namenjeni preprečevanju vlomov, na drugi strani pa tudi zaznavanju in obveščanju o vlomih. Elektronska naprava preko telefonske ali radijske zveze o vlomu obvesti operaterja v varnostno-nadzornem centru, ta pa informacijo posreduje mobilnim intervencijskim skupinam, ki ukrepajo v najkrajšem možnem času. Nalogo zgodnjega odkrivanja in javljanja požara učinkovito opravljajo protipožarni varnostni sistemi, ki preko telefonske ali radijske zveze o dogodku obvestijo protipožarne intervente.

Videokamere za varovanje doma in objektov


Video nadzorni varnostni sistemi pa so namenjeni nadzoru, dokumentiranju dogajanja in zaznavanju gibanja. Sestavljajo jih videonadzorne kamere, ki zajamejo sliko prostora, in digitalni snemalnik, ki te posnetke obdela in shrani. Video nadzorni sistem lahko uporabimo samostojno ali v kombinaciji z alarmnim oziroma protivlomnim sistemom. Senzorji gibanja zaznajo spremembo, ki sproži alarm, videonadzorne kamere pa to spremembo zajamejo.

Varnostna HD kamera

Videonadzorne kamere poskrbijo za zajem slike

Videonadzorne kamere se v osnovi ločijo:

  • po obliki na klasične kamere, dome kamere in bullet kamere;
  • po načinu delovanja oz. tehnologiji na analogne ali digitalne (IP) kamere; ter
  • glede na čas oziroma prostor uporabe na dnevne in nočne ter na zunanje in notranje kamere.


Videonadzorne kamere namestimo na nevarovana območja in več kot jih bo, boljši pregled nad dogajanjem bomo imeli. Izbira lokacije je stvar posameznikove presoje, prav tako izbira primerne tehnologije. Posebno pozornost pa je treba nameniti standardu, ki ga nadzorna kamera uporablja. Mednarodni standard ONVIF omogoča medsebojno združljivost IP-opreme. Temu standardu ustrezajo tudi proizvodi blagovne znamke ADS, ki vam jih ponujamo v podjetju Mobicom d.o.o.

Varnostni sistemi so s senzorji gibanja alarmnega sistema učinkovitejšiSenzor gibanja

Protivlomni varnostni sistemi delujejo na principu zaznave sprememb v gibanju, ki jih zabeležijo različni senzorji gibanja. Najpogosteje so to infrardeči senzorji gibanja, ki s pomočjo infrardeče energije zaznajo gibanje na celotnem območju zaznave. Ko se nekdo premakne, signal zazna spremembo toplote v prostoru in sproži alarm. So pa tudi infrardeči senzorji gibanja dostopni v več izvedbah, saj se razlikujejo glede na način vgradnje in polje zaznavanja.


Varnostni sistemi vam bodo prihranili marsikatero skrb. Mobicom d.o.o. pa bo z vami od idejne zasnove in montaže sistema pa vse do njegovega servisa. Pomagali pa vam bomo tudi pri načrtu in izrisu ter pri izbiri ustrezne opreme.


Vabljeni na našo spletno stran!

Mobicom d.o.o. | Varnostni sistemi - povezave do naše spletne strani: