Sirena bo okolico opozorila na sprožen alarm

Svoj dom lahko v času odsotnosti zavarujete s protivlomnimi alarmnimi napravami, ki zaznajo vstop vlomilcev in vas o tem obvestijo. Sestavni deli alarmnega sistema so senzorji, alarmna centrala in tipkovnica. Senzorji zaznavajo spremembe, ki sprožijo alarm, alarmna centrala te signale obdeluje ter obenem krmili sirene in prenaša alarmni signal, tipkovnica pa omogoča upravljanje s sistemom. Okolico na sprožen alarm opozarja alarmna sirena z zvočnim in s svetlobnim signalom.


Ne glede na to, ali imamo žični ali brezžični alarmni sistem, se v praksi uporabljata dva načina alarmiranja - zvočni in tihi. Vsak alarmni sistem pa lahko izvedemo tudi z uporabo obeh načinov alarmiranja. S tem zagotovimo dvojno varovanje, s čimer dosežemo zelo visoko stopnjo varovanja.

Oglašanje alarmne sirene bo zagotovo pregnalo vlomilcaAlarmna sirena

Oglašanje alarmne sirene bo na vlom opozorilo okolico, hkrati pa bo pregnalo morebitnega vlomilca. Glede na način vgradnje je lahko sirena notranja ali zunanja, za čim učinkovitejše varovanje objekta pa je najbolje namestiti kar obe. Notranje so praviloma manjše, zunanje alarmne sirene pa napaja vgrajen akumulator, kar pomeni, da sirena deluje neodvisno od alarmnega sistema. Tako lahko alarmna sirena deluje tudi v primeru prekinitve povezave s alarmno centralo. V primeru uporabe zunanje alarmne sirene je ob zvoku prisotna tudi svetlobna signalizacija.


Priporočamo, da je zunanja sirena vgrajena na čim manj dostopno mesto in na višino vsaj treh metrov. Tako boste onemogočili nepooblaščen dostop in možnost sabotaže alarmne sirene.

Alarmni sistemi - cena odvisna predvsem od izvedbe sistema

Alarmni sistemi se med seboj razlikujejo, zato je tudi njihova cena različna. Na ceno vplivajo predvsem zmogljivost alarmne naprave, vrsta in število komponent, pa tudi način delovanja alarmnega sistema. Lahko gre za zvočni ali tihi alarm, lahko pa za kombinacijo obojega. Vsak protivlomni sistem je unikaten, zato ni splošnega pravila, ki bi določal število senzorjev in način varovanja. Stopnja zaščite je v veliki meri odvisna od stopnje ogroženosti in arhitekture varovanega objekta.


V podjetju Mobicom d.o.o. se bomo pred postavitvijo alarmnega sistema z vami natančno posvetovali, naše strokovne rešitve pa bo dopolnila vrhunska oprema, ki jo odlikujejo kakovost, zanesljivost in enostavna uporaba.

Naj vas, vaš dom in vašo lastnino zaščitijo kakovostni in učinkoviti alarmni sistemi - cena investicije se vam bo obrestovala. Vabljeni na našo spletno stran!

Mobicom d.o.o. | Sirena, kontrola pristopa, alarmne sirene, alarmni sistemi cena - povezave do naše spletne strani: