Pošlji povpraševanje

IP kamera za izjemno kakovost vašega video nadzora

IP video nadzorna kameraVideo-nadzorni sistemi postajajo dandanes vse bolj potrebni za video nadzor delovnih procesov, ljudi in premoženja. Kamere za video nadzor so v zadnjem času močno prisotne tudi pri stanovanjskih objektih. Najbolj smiselna je uporaba IP kamer in IP video nadzornih sistemov kot nadgradnji protivlomnega varnostnega sistema. Kamere za video nadzor so namreč odličen pripomoček za rekonstrukcijo dogodkov ob aktiviranju alarmnega sistema, kar brez dvoma velja tudi za nekatere mini kamere, HD kamere ter mikro kamere in nočne FTP kamere IP.


IP kamera s paketnim prenosom podatkov


Za zagotovitev kakovostne slike potrebujete kamero večje ločljivosti. Ločljivost posnete slike, prikazane na lokalnem zaslonu, ki je priključen na snemalnik, pa je odvisna od snemalnika samega. Signal, ki ga kamera oddaja, je lahko analogen - analogni sistem - ali digitalen - IP video nadzorni sistem. IP kamera uporablja paketni prenos podatkov po protokolu TCP/IP. Posnetki, ki se arhivirajo v spomin snemalnika, imajo ločljivost in kakovost, ki ju določa snemalnik.Podobno velja seveda tudi za IP mini kamere.

VEČ O ALARMNIH SISTEMIH


Do neomejene ločljivosti z IP kamero


HD brezžična IP kameraSlike visoke kakovosti so želja vsakega uporabnika video nadzornega sistema in IP kamere za video nadzor so z ločljivostjo praktično neomejene. A motite se, če mislite, da vam mini kamere kakovostne slike ne bodo zagotovile. Tudi z mini kamerami boste namreč prišli do slik izjemne kakovosti in ustreznega nadzora. Sicer pa se danes IP kamere pojavljajo v približno 15 odstotkih video nadzornih sistemih. Trend uporabe je naraščajoč, k temu so seveda prispevale tudi bistveno nižje cene. Največ varnostnih sistemov je zasnovanih na 1.3 in 2.0 milijona točk, saj predstavljajo najboljši kompromis med ločljivostjo in dolžino arhiva. Sistem sestavljajo mrežne IP kamere in snemalnik, povezuje jih UTP ožičenje, samo konfiguriranje in upravljanje sistema pa je zahtevnejše kot pri analogni in HD CVI tehnologiji. Vse kamere imajo vgrajene IR LED diode, ki omogočajo sliko tudi ponoči (infrardeče kamere).


Kdaj pametne mini kamere?


V letu 2015 so se na trgu pojavile pametne brezžične IP kamere za video nadzor - njihova procesorska moč omogoča vgradnjo algoritmov zaznave, ki poleg dobro poznane zaznave gibanja omogočajo zaznavo prečkanja navideznih mej, manjkajoči objekt, tuji objekt, štetje, zaznavo obraza in še veliko več. Do pametnih IP mini kamer v hitrem razvoju najbrž tudi ni več daleč.