Varnostna kamera skupaj s protivlomnim sistemom poskrbi za optimalno zaščito objekta

Nadzorna oz. varnostna kamera predstavlja osnovni sestavni del varnostnega sistema. Danes je le redko katera poslovna stavba brez varnostne kamere, vse pogosteje pa jih najdemo tudi na stanovanjskih objektih. Poleg nadzorne digitalne kamere pa video nadzor vključuje tudi monitorje za prikaz slike in digitalni video snemalnik. Slika prostora, ki jo varnostna kamera zajame, se prenese v snemalnik, v katerem se obdela in po potrebi tudi arhivira v njegov pomnilnik. Video nadzor bo tako hkrati omogočal rekonstrukcijo dogodkov ter pregled nad objektom v času vaše odsotnosti. V kombinaciji s protivlomnim sistemom varnostne videokamere predstavljajo optimalno zaščito objekta.


Varnostna kamera se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z alarmnim sistemom. Navadno varnostne videokamere namestimo na nevarovana območja. Več kot jih namestimo, boljši pregled in boljši nadzor bomo imeli. Če varnostne videokamere ne bodo pokrivale vseh pomembnih območij, se bo prej ali slej našel nekdo, ki bo za to izvedel in morda tudi izkoristil.

mini skrite kamereVarnostna kamera

Varnostna kamera - izbira odvisna od potreb in želja posameznika

Izbira primerne varnostne videokamere je odvisna zlasti od tega, s kakšnim namenom želimo uporabljati video nadzor, pogosto pa je kriterij tudi cena. Svetujemo vam, da se pri izbiri osredotočite bolj na lastnosti kamere, saj gre v končni fazi za vašo varnost in varnost vašega premoženja. Posebno pozornost pri izbiri morate nameniti tudi standardu, ki ga nadzorna varnostna kamera uporablja.


Varnostne kamere se med seboj ločijo po obliki in načinu delovanja, prav tako pa poznamo zunanje in notranje ter dnevne in nočne kamere. Čeprav lahko statične kamere nadzorujejo le določen del prostora, veljajo za najpogosteje uporabljene nadzorne kamere, saj so cenejše v primerjavi z gibljivimi.

Video nadzor oz. oprema za videonadzorni sistem zahteva pri nameščanju kar nekaj znanja in izkušenj, zato se je najbolje obrniti na strokovnjaka. V podjetju Mobicom imamo s tovrstnimi napravami dolgoletne izkušnje, ki zagotavljajo, da bomo izbran videonadzorni sistem namestili zanesljivo in ustrezno. Pa naj bodo to varnostne videokamere ali pa mini skrite kamere. Obiščite nas.

Preberite si kaj več o senzorjih gibanja:www.vsi.si/mobicom/senzor-gibanja

ALARMI ZA HIŠE

V PONUDBI TUDI PROTIPOŽARNI SISTEM