IR kamera za varnost v temiIR kamera

V popolni temi običajne kamere za video nadzor objektov niso učinkovite, saj ne zaznajo popolnoma ničesar. Ob tej težavi se ponujata dve rešitvi: dodatna osvetlitev področja, ki je pod nadzorom, in uporaba primerne opreme, kot je IR kamera. Nekomu, ki mu takšna tehnologija ni domača, svetujemo, da se pred odločitvijo za video nadzor podrobno pozanima o vseh možnostih, ki so mu na voljo. Vse prerado se namreč zgodi, da ljudje na objekte namestijo kamere, ki pa niso dovolj izpopolnjene, da bi nadzor opravljale tudi ponoči (na primer infrardeča kamera). Posledično se nadzor z dnevno svetlobo konča, kar pomeni, da imajo nepridipravi v temi popolnoma proste roke.

Kamere IR osvetlitev

Infrardeča (IR) kamera

Če je le mogoče, svojim strankam svetujemo, da področje, ki ga želijo zajeti s kamero, ponoči dodatno osvetlijo. Kamere za nadzor namreč navadno v temi niso učinkovite. Če te možnosti ni, je najbolj primerna uporaba kombinirane dnevno-nočne kamere v kombinaciji z IR reflektorji. Takšna IR kamera je učinkovita tudi v popolni temi. Na dnevni svetlobi deluje kot barvna kamera, ko je svetlobe manj, pa samodejno preklopi na črno-belo delovanje, da lahko uporablja IR svetlobo. Za res dobre posnetke vam svetujemo uporabo visoko resolucijskih kamer (na primer HD ali pa megapixel digitalna kamera).

HD IR kamera

Izbor kamere za nadzor

Ob nenehnem spreminjanju in napredku tehnologije je na tržišču ogromno različnih ponudnikov in izdelkov za video nadzor objektov. Izbira sistema je vse prej kot enostavna, edina rešitev pa je zanašanje na mnenje strokovnjakov in zanesljivi izdelovalci. IR kamera je tako kot vsaka druga kamera lahko kakovostna ali ne. Ker je varnost izjemno pomembna, vam svetujemo, da se odločite za preizkušene izdelovalce in ponudnike, ki vam bodo opravili celotno storitev - od svetovanja do načrtovanja in vgradnje. Ti vam bodo tudi pojasnili, ali je IR kamera v vašem primeru smiselna ali ne oziroma kakšna rešitev je najprimernejša za vas. Pokličite v Mobicom - z veseljem bomo poskrbeli za to, da bo vaš objekt pod video nadzorom.