IP kamera je boljša izbira od analogne

IP kamera (Internet Protokol) je digitalna kamera. Od analogne se razlikuje po tem, da lahko sprejema in oddaja podatke prek računalniške mreže ali wifi povezave. To pomeni, da je arhiviranje digitalno, posnetke pa je moč v živo preverjati kar s pametnimi telefoni. Največja prednost IP kamer v primerjavi z analognimi je za večkrat višja kvaliteta slike. Njeno natančnost ponavadi omejuje le kapaciteta prostora, ki je namenjen arhiviranju.

IP kamera - cena

brezžična IP kamera z wifijem

IP kamera – wifi povezava z internetom

IP kamere so lahko povezane neposredno na medmrežje, kar omogoča veliko lažjo uporabnost in dostopnost posnetkov. V sami kameri se že opravi del procesiranja posnetkov, in če je zaznana kršitev nastavljenih kriterijev (na primer gibanje na določenem območju), sistem na to kršitev avtomatsko opozori lastnika prek aplikacije na telefonu ali z elektronskim obvestilom. Na IP kamere z wifi povezavo je mogoče posnetke shranjevati ne le na digitalnem zapisovalcu doma, temveč tudi na oddaljenih strežnikih, kar se lahko izkaže za dodaten varnostni ukrep, saj je do teh podatkov mogoče dostopati le z varnostnim geslom.

Široka uporabnost IP kamere: brezžične in skrite IP kamere

IP kamere se največkrat uporabljajo za zunanji in notranji nadzor objektov, za zasebne in poslovne namene. Na voljo so v različnih velikostih: od velikih, ki jih je lahko opaziti (kar včasih zagotavlja varnost samo po sebi), do tako majhnih, da bi jim lahko rekli kar skrite IP kamere. Brezžične IP kamere pa omogočajo neposredno povezavo s spletom in podpirajo brezžični nadzor od daleč, saj omogočajo spremljanje ažurne slike na pametnih napravah.

Je ugodna tudi cena IP kamere?

Cena IP kamer z leti vedno bolj pada, medtem ko njihova zmogljivost raste. Če upoštevamo njihovo napredno digitalno tehnologijo, ki jo je moč enostavno nadgrajevati, se je za nakup relativno preprosto odločiti. Analogna tehnologija nadzora je sicer robustna, a skorajda že zastarela, medtem ko se IP kamere vse bolj uporabljajo, tudi zato ker so cenovno ugodne.

IP KAMERE SO ZELO ENOSTAVNA OBLIKA VIDEO NADZORA