Videonadzorne kamere - videonadzorni sistem za učinkovito varovanje objekta

Videonadzorne kamere omogočajo učinkovit nadzor nad objekti in prostori, pa tudi zaznavanje vlomov in požarov. Zlasti v poslovnih objektih je videonadzorni sistem postal že nepogrešljivi del za varovanje objekta ter nadzor nad prometom. Vse pogosteje pa zunanje videokamere uporabljajo tudi lastniki stanovanjskih objektov. Navadno jih namestimo na nevarovana območja in več kot jih imamo, boljši je pregled nad dogajanjem.

Videonadzorne kamere

ADS videonadzorni sistemV osnovi videonadzorne kamere delimo glede na obliko in način delovanja. Poznamo pa tudi delitev na zunanje in notranje ter na dnevne in nočne. Pri izbiri videonadzornih kamer je treba posebno pozornost posvetiti njihovim lastnostim oz. kakovosti. Vsi večji proizvajalci tovrstne opreme so danes združeni pod okriljem mednarodnega standarda ONVIF, saj ta omogoča medsebojno združljivost IP opreme. Temu standardu ustrezajo tudi proizvodi blagovne znamke ADS, ki vam jih ponujamo v podjetju Mobicom. Z njimi omogočamo varovanje objekta na izjemno visoki ravni.

VEČ O VIDEONADZORNIH SISTEMIH

Pravilna namestitev videonadzorne kamere ključnega pomena

Za čim bolj učinkovit videonadzorni sistem je ključnega pomena pravilna namestitev videonadzornih kamer. Le tako bosta zagotovljena primeren nadzor in res učinkovito varovanje objektov. Če kamere ne bodo pravilno nameščene, ne bodo zajele celotnega območja in slej ko prej se jim bo kdo izognil. Smiselno je poskrbeti tudi za ustrezno osvetlitev ponoči in za primerno opremo videonadzorne kamere.

Preden namestite videonadzorni sistem, ne pozabite, da morate o prisotnosti videonadzorne kamere po zakonu objaviti obvestilo. Na njem naj bo zapisano, da se nadzor izvaja in kdo ga opravlja. Dodana naj bo tudi telefonska številka, na kateri lahko zainteresirani dobi informacijo o obliki nadzora in o tem, koliko časa se shranjujejo posnetki.

Že takšen napis in zunanja kamera sta lahko odlična preventiva pred nezaželenimi obiskovalci. Prisotnost videonadzornih kamer bo marsikaterega nepridiprava odvrnila od njegovih slabih namenov. Če do neljubega dogodka vseeno pride, pa jih s pomočjo posnetkov lahko zelo hitro razjasnimo.

Varovanje objektaMobicom- vse za varovanje objekta

Videonadzorni sistem zagotovo ni tako preprosta stvar, da bi jo lahko namestil vsak sam, zato se je najbolje obrniti na strokovnjaka. V podjetju Mobicom d.o.o. imamo s tovrstnimi napravami dolgoletne izkušnje, ki zagotavljajo, da bomo izbran videonadzorni sistem varovanja namestili zanesljivo in ustrezno.

Prepustite varovanje vašega objekta nam. Vabljeni na našo spletno stran!

Mobicom d.o.o. | Videonadzorne kamere, videonadzorni sistem, varovanje objekta - povezave do naše spletne strani: