Varnostne kamere in učinkovito varovanje objektovVarnostne kamere

Kljub nekaterim skeptikom, ki še vedno vztrajno nasprotujejo uporabi tovrstnega tehničnega varovanja, so se varnostne kamere izkazale za najbolj učinkovit način varovanja in nadzora. Brez zunanjih in notranjih kamer za varovanje si danes ne moremo predstavljati dobro zavarovane poslovne stavbe, industrijskega objekta, vedno pogostejše pa sokamere tudi na stanovanjskih objektih. Kakor koli že - varnostne kamere zanesljivo prinašajo bistveno preveč koristi, da bi jih lahko nadomestili s kakšnim drugim načinom varovanja. Po eni strani lahko že opažena zunanja kamera prežene vsiljivca, po drugi pa lahko posnetki služijo razjasnitvi dogodkov, če pride do kakršnih koli neprijetnosti. Pokličite nas in zagotovili bomo ustrezno varnost vaše lastnine in ljudi.

MOBICOM varnostne kamere

Varnostne kamere kot preventiva

Po zakonu morate varovanje objektov z video nadzorom jasno označiti, kar pomeni, da morajo biti vsi, ki se gibljejo v njihovem dosegu, na varnostne kamere opozorjeni z jasno vidnim napisom. Takšen napis in sama zunanja kamera pa sta lahko (in kot kažejo raziskave, dejansko tudi sta) odlična preventiva pred nezaželenimi dogodki. Če nekdo na primer želi vlomiti v objekt, pa so z vseh strani na njem nameščene jasno vidne varnostne kamere, si bo najbrž premislil. Ob pogledu na napis, da je objekt varovan z video nadzorom, najbrž ne bo nadaljeval z načrtovanim. Če pa do neljubega dogodka vseeno pride, lahko s pomočjo posnetkov popolnoma preprosto ugotovimo, kaj se je dogajalo in razjasnimo dogodke.

ADS varnostne  kamere

Pravilno nameščene varnostne kamere

Pri nameščanju video nadzora (ne glede na to, ali gre za notranje ali zunanje kamere) je najbolj pomembno, da so varnostne kamere nameščene na ustrezna mesta. S tem si zagotovite popoln nadzor in res učinkovito varovanje objektov. Kamere, ki niso pravilno nameščene in ne zajamejo celotnega področja, nimajo veliko smisla, saj se bo slej ko prej našel nekdo, ki se jim bo uspešno izognil. Da bo objekt varen tudi ponoči, pa je smiselno poskrbeti za ustrezno osvetlitev in primerno opremljene nadzorne kamere.

Mobicom d.o.o. | Videokamere, zunanja kamera, varovanje objektov - povezave do naše spletne strani: