Senzor gibanja je del protivlomnega varnostnega sistema

Senzor gibanja pošilja signal v alarmno centralo, ki je kontrolna enota vsakega protivlomnega sistema. Alarmna centrala obdela signale, ki jih prejme od senzorjev in tipkovnic prav tako pa skrbi za prenos alarmnega signala in za krmiljenje siren. Potrebno jih je namestiti pravilno, da je njihovo delovanje pravilno in zanesljivo. Naprave, ki oddajajo elektromagnetno delovanje, lahko motijo signal, zato jih ne vgrajujemo v njihovo neposredno bližino. Velja tudi, da jih ne vgrajujemo tako, da so usmerjeni direktno v radiatorje, klime, okna, zavese in druge odbojne površine. Premikajoči objekti lahko sprožijo alarm, zato jih vgrajujemo tako, da niso usmerjeni v njih. Za nemoteno delovanje jih je potrebno namestiti na optimalno višino, ki je 1,80-2,30 m in na mesto, ki nudi čim bolj odprto pokritje. Pri spuščenih stropovih priporočamo vgradnjo stropnega senzorja gibanja. Omogoča pokritje celotnega prostora, brez mrtvih kotov. V primeru, da varnostnega sistema niste načrtovali pri gradnji hiše, je brezžični senzor gibanja najboljša rešitev. Ta sistem je prav tako zanesljiv kot žični, zato je vsaka skrb odveč.

brezžični senzor gibanja


Alarmna centrala, senzorji gibanja, tipkovnice in sirene sestavljajo varnostni sistem

Protivlomni varnostni sistem je sestavljen iz senzorjev gibanja, tipkovnic, centrale in siren. Pri nakupu varnostnega sistema je potrebno dobro premisliti kakšno alarmno centralo boste izbrali, saj je od nje odvisno koliko senzorjev gibanja boste imeli nameščenih (od tega je odvisna velikost centrale oziroma število področij, ki naj jih ima centrala), koliko uporabnikov bo alarmna centrala imela (vsak uporabnik naj bi imel svoje geslo), koliko bo particij (delovanje sistema kot več samostojnih enot), kakšen način komunikacije želite ob alarmu (možnost klica nadzorne centrale ali privatne številke), koliko je potrebnih tipkovnic (če ima objekt več vhodov, mora imeti vsak vhod svojo tipkovnico), kakšen naj bo spomin dogodkov (koliko naj jih centrala beleži) in možnosti razširitve sistema (v primeru dograjevanja objekta, se površina, ki jo je potrebno nadzorovati, poveča). Pri nakupu varnostnega sistema, naj cena senzorja gibanja ne vpliva na vašo odločitev. Vgradnja varnostnega sistema ima sigurno nižjo ceno kot oškodovanje ob vlomu in dodatna namestitev varovanja.

STROPNI SENZORJI GIBANJA S 360° NADZOROM


Senzorji gibanja za luči delujejo s pomočjo infrardečih ali mikrovalovnih žarkov

Senzorji gibanja za luči imajo različne tehnologije zaznavanja. Delujejo lahko s pomočjo infrardečih ali mikrovalovnih žarkov. Pri infrardeči tehnologiji, je signal, ki sproži alarm, sprememba temperature v nadzorovanem območju. Mikrovalovni žarki, pa reagirajo na vstop objekta v nadzorovano območje. Senzor gibanja za luči pa lahko deluje tudi s kombinacijo obeh tehnologij, kar še pripomore k zanesljivosti. S senzorji gibanja za luči, prihranimo pri energiji, saj se luči vžgejo samo za določen čas. Luči, ki so najprimernejše za uporabo s senzorji gibanja so LED luči. Pogosti vklopi in izklopi LED luči ne vplivajo na njihovo življenjsko dobo.

stropni senzor gibanja za luči

Senzorji gibanja morajo biti nameščeni na ustreznih mestih za brezhibno delovanje

Naše podjetje se ukvarja s protivlomnimi in protipožarnimi sistemi, video nadzorom in kontrolo pristopa. Na področju tehničnega varovanja delujemo že več kot 20 let. Kvalitetni alarmni sistemi, ki jih ponujamo so DSC, Atsumi in Optex, ki zaščitijo vaše prostore kot so stanovanjske hiše in stanovanja ter poslovni objekti. Izbirate lahko med žičnim in brezžičnim senzorji gibanja, ki je definitivno cenejša in hitrejša za namestitev v že dokončane objekte. Žični sistem se ponavadi inštalira v objekte že pri sami gradnji. Video nadzor se uporablja za varovanje objektov in ljudi ter za nadzorovanje različnih delovnih procesov. Oprema, ki jo nudimo je ADS, ki obsega analogno, IP in HD CVI tehnologijo. Protipožarni sistemi se uporabljajo za preventivo in zmanjševanje žrtev ter za zmanjševanje škode, ki jo povzroči požar. V našem podjetju nudimo protipožarne sisteme ADS, ki lahko delujejo samostojno ali v povezavi z alarmnim sistemom. Kontrola pristopa je segment tehničnega varovanja, ki omejuje dostop do različnih prostorov v različnih časovnih intervalih. Kontrola pristopa se izvaja v poslovnih objektih. Oprema Kantech, ki jo zastopamo, nudi izgradnjo sistemov nadzora za samo ena vrata ali pa za nadzor vstopa do 10 000 vrat.