Senzor gibanja za luči in protivlomni sistemi

Senzor gibanja za luči je le eden izmed možnih podtipov, ki pride v poštev predvsem takrat, ko potrebujete samodejno razsvetljavo. Danes pa postajajo poleg omenjene vrste vse bolj razširjeni protivlomni sistemi, ki na podlagi zaznane spremembe hitro sprožijo alarm, saj so povezani z alarmno centralo. Takrat, ko ste odsotni, vam ne bo več treba skrbeti, da bi se nepridipravi polastili vašega premoženja. Seveda pa morate biti premišljeni pri izbiri ustrezne naprave, da bo ta zares zadovoljila vse vaše zahteve.

SENZOR GIBANJA ZA LUČI ALI KOT PROTIVLOMNI NADZORNI SISTEM


Radarski senzor gibanja najpogostejša izbira za luči

Kadar potrebujemo senzor gibanja za luči, se pogosto priporoča t. i. radarski. Če se odločite, da v luči namestite radarski senzor gibanja, posledično luči ne bodo prižgane po nepotrebnem, s čimer na dolgi rok prihranite precej energije. Primeren je tako za zunanje kot notranje luči. Kakovosten senzor gibanja za luči je vsekakor praktična oprema za vaš dom, ki vam močno poenostavi vsakdanje življenje.

vgradni senzor gibanja


Infrardeči senzor gibanja, notranji ali zunanji

Vas morda bolj kot senzor gibanja za luči zanima tisti, ki je namenjen zaščiti vašega doma pred vlomi? Običajno so to naprave, ki uporabljajo infrardečo energijo. V podjetju Mobicom vam ponujamo notranjo in zunanjo različico. Pomembna prednost infrardečih naprav je, da je njihova montaža zelo preprosta, alarm pa se sproži ob vsaki spremembi temperature v območju, ki je pokrito. Pri tem morate seveda paziti, da senzor gibanja ni občutljiv na zunanje motnje, kot so različni oddajniki in mobilni telefoni, da je poskrbljeno za ustrezno sabotažno zaščito, da je možno po potrebi prilagoditi polje pokritja, kar se zagotovi z menjavo leč, ipd. Če potrebujete pomoč pri izbiri prave naprave, vam z veseljem ponudimo strokoven nasvet. Naše bogate izkušnje nam omogočajo, da bomo našli pravo rešitev za vas, tudi če so morda vaše želje nekoliko bolj specifične.


Senzor gibanja 360 °, ki pokrije celotni prostor

Ena najboljših izbir je zagotovo notranji infrardeči senzor gibanja 360 ° BRAVO 5, ki je primeren za aplikacije s spuščenimi stropi. Kot pove že njegovo ime, preprečuje nastajanje mrtvih kotov in brez posebnih težav pokrije celotni prostor oziroma 360 °. Njegovega delovanja ne zmotijo niti manj ugodni vplivi, na primer radio-frekvenčni ali statični, zato ne prihaja do lažnih alarmov. Ne glede na letni čas, je delovanje brezhibno.

360 STOPINJSKI SENZOR GIBANJA


Dvojna tehnologija za zahtevnejše projekte

Za zahtevnejše protivlomne sisteme, ko je potrebna še posebej visoka zanesljivost, se pogosto svetuje senzor gibanja dvojne tehnologije, ki prepleta infrardečo in mikrovalovno energijo. Posledično je nevarnost, da bi prišlo do nezaželenih alarmov, močno zmanjšana. Zazna se tako temperaturna sprememba (infrardeča energija) kot vstop objekta v območje, ki ga varujemo (mikrovalovna energija). Senzor gibanja dvojne tehnologije (tu imate prav tako na voljo zunanjo in notranjo verzijo) je odlična rešitev na javnih mestih, kjer je dostop do naprave zelo enostaven. Vedno pa ga je smiselno izbrati tudi za kurilnice, sobe, v katerih je postavljen kamin, ali pa za garaže brez ogrevanja. S tem namreč preprečimo, da bi zaradi temperaturnih sprememb prihajalo do sprožitve alarma.

radarski senzor gibanja za luči


Kako pravilno namestiti senzor gibanja - vgradni napotki

Poleg tega, da izberete zares kakovostno napravo, je izredno pomembno, da poiščete pravo mesto, kamor boste montirali senzor gibanja. Vgradni prostor naj bo čim dlje od naprav, ki oddajajo elektromagnetno valovanje. Pazite, da naprava ne bo usmerjena proti klimi, zavesam, oknom in drugih odbojnim površinam ali proti grelcem radiatorjev, obenem pa je ne nameščajte tam, kjer je stopnja vlage nadpovprečno visoka, pri čemer imamo v mislih predvsem kopalnico. Optimalna višina montaže je med 180 in 230 centimetri. Če boste upoštevali osnovne vgradnje senzorjev gibanja, pri nadzoru ne bo prihajalo do motenj, obenem pa ne bo nevarnosti, da bi se sprožali lažni alarmi.