Senzor gibanja za luči 360° in brezžični radarski senzorji za luči

Senzor gibanja za luči je eden izmed najpogostejših načinov varovanja naših prostorov. 360° senzor gibanja za luči je najpogosteje vgrajen kot notranji infrardeči detektor gibanja za luči, kateri uporablja infrardečo energijo in sproži alarm ob spremembi temperature znotraj polja pokritja IR senzorja gibanja za luči. Za učinkovito varovanje s pomočjo 360° senzorjev gibanja za luči se priporoča izbor takega 360° senzorja gibanja za luči, ki je neobčutljiv na notranje in zunanje motnje ter imun na naravno višanje temperature v prostoru, hkrati pa ohranja učinkovito zaznavanje. V podjetju Mobicom lahko izbiramo med številnimi kvalitetnimi brezžičnimi 360° infrardečimi, mikrovalovnimi in kombiniranimi senzorji gibanja za luči, strop ali steno, ki se poleg različnega načina delovanja razlikujejo tudi po velikosti pokritosti polja in vrsti zaznavanja.

Infrardeči senzor gibanja za luči ter stropni 360° senzor s QUAD tehnologijo

Infrardeči 360 stopinjski senzorji gibanja za luči s QUAD tehnologijo in pasivnimi PIR elementi so komercialni 360° senzorji za strop ali luči, ki omogočajo 360° nadzorovanje in zagotavljajo popolno varovanje prostorov. Stropna vgradnja ali vgradnja na luči omogoča 360° pokritost prostora brez mrtvih kotov. Senzor gibanja s 360 stopinjskim pregledom za luči ali strop s QUAD tehnologijo je popolnoma imun na številne zunanje frekvence in notranje statične vplive, zato deluje zanesljivo in ne sproža lažnih alarmov. Več-nivojsko procesiranje in 360° širok razpon žarkov omogočata učinkovito 360° nadziranje nezaželenega gibanja v varovanem prostoru tudi v poletnem času, ko so temperature zraka bistveno višje.

senzor gibanja 360 stopinj

Notranji in zunanji radarski senzorji gibanja 360° za luči dvojne tehnologije

Radarski senzorji gibanja 360° za luči dvojne tehnologije pomenijo zanesljivejše varovanje. Senzor gibanja za luči ali strop ima najpogosteje združena dva senzorja za luči - infrardečega in mikrovalovnega - kar pomeni bistveno večjo zanesljivost pred lažnimi alarmi, saj se alarmni signal sproži šele v kombinaciji zaznavanja spremembe v temperaturi in zaznanim gibanjem v polju varovanja. 360° senzor gibanja za luči dvojne tehnologije se še posebno priporoča za vgradnjo na luči v prostorih s pečmi in kamini ter na luči v neogrevanih garažah in drugih prostorih, saj dvojna tehnologija preprečuje sprožanje lažnih alarmov, kateri se sicer lahko sprožijo že samo zaradi zaznane spremembe v temperaturi ali statiki v prostoru.


Zunanji senzor gibanja je za razliko od 360° notranjega senzorja gibanja za luči zasnovan tako, da omogoča zaznavanje gibanja tudi v najzahtevnejših pogojih, hkrati pa je zmožen ignorirati številne zunanje frekvence, ki ne pomenijo alarmantne situacije. Zunanji senzor gibanja je s kombinacijo pasivnega PIR in naprednega radarskega MW Dopplerjevega senzorja in pravilno nastavitvijo lahko popolnoma imun na lažne alarme, vendar pa izredno zanesljiv pri zaznavanju vsakega posega v našo zasebnost in gibanja po varovanem območju.

brezžični senzor gibanja za luči

Načrtovanje varovanja z brezžičnimi in radarskimi senzorji gibanja za luči

Načrtovanje varnostnega sistema je projekt, od katerega je odvisna naša varnost, dobro počutje in miren spanec. Varnostni sistem je veliko več kot le senzor gibanja za luči ali kamera, zato je pred izborom posameznih varovalnih elementov priporočljivo preučiti ponudbobrezžičnih senzorjev gibanja za luči, steno ali strop, načine priklopa na luči, strop ali steno, delovanje radarskih senzorjev gibanja za luči, komunikatorje in opcije brezžičnega prenosa signala ter alarmne centrale. Na podlagi ustreznih karakteristik posameznih elementov varovanja lahko pripravimo popoln načrt za celovit in visoko učinkovit varovalni sistem.

Kvalitetni brezžični varovalni sistem s pravilno izbiro zunanjih in notranjih stropnih in stenskih senzorjev gibanja in senzorjev gibanja za luči, pomeni precizno in pravilno zaznavanje zaradi optimalne stopnje občutljivosti in pravilnim obsegom nadzora. Tak sistem uspešno ignorira vse nepomembne notranje spremembe v prostoru in zunanje vplive, hkrati pa je popolnoma zanesljiv v situacijah, ko je naša zasebnost invadirana z nezaželenim posegom v naš osebni prostor ali območje.

POLEG SENZORJEV GIBANJA SI OGLEJTE TUDI POŽARNE SENZORJE