Dobra požarna varnost rešuje življenja


Med varnostna vprašanja bi lahko uvrstili mnogo vprašanj, vendar vprašanja o požarni varnosti spadajo med najpomembnejša izmed njih. Dobra požarna varnost lahko namreč rešuje tudi življenja.
Za zagotavljanje požarne varnosti je nujno izvajanje kontrolnih pregledov iz požarnega varstva. Po pregledu je potrebno izdelati požarni red. Ta navadno vsebuje:
- organizacijo varstva pred požarom,
- ukrepe varstva pred požarom,
- navodila in ukrepe za ravnanje v primeru požara,
- način usposabljanja uporabnikov objekta za varstvo pred požarom.
Namen same požarne varnosti in ukrepov, ki jih vključuje, je zagotavljanje varnosti posameznika pred požarom oz posledicami požara in zagotoviti pravilno postopanje posameznika v primeru požara.


Izberite pravi sistem proti požaru

požarni senzor
Seveda pa je za požarno varnost potrebno poskrbeti že s sistemom proti požaru. Sistem proti požaru vključuje protipožarne detektorje, požarni alarm in gasilne aparate. Gre za skupek naprav, ki zaznajo dim ali povečano toploto v prostoru in z zvoki alarma opozorijo ljudi, ki so v zgradbi. Požarni alarm se lahko aktivira tudi ročno, v primeru, ko posameznik zazna, da je prišlo do požara. Posameznik ga aktivira na najbližji točki, kjer je stikalo, s katerim je požarni alarm možno sprožiti. V večjih objektih je zaželeno, da se ob vklopu požarnega alarma opozori ljudi, naj prenehajo uporabljati dvigala za doseganje nižjih nadstropij, saj bo ogenj najprej zajel cevi, v katerih so dvigala nameščena.

VARNOSTNI SISTEMI

požar dodatkiPoskrbite tudi za požarno varnost doma


Požarna varnost pa je pomembna tudi doma. Za požarno varnost doma lahko poskrbimo s protipožarnimi detektorji za stanovanja, ki sprožijo delovanje požarnega alarma.
V našem podjetju vam ponujamo vse potrebne naprave, da boste sebi in svojim najbližjim zgotovili požarno varnost. Obrnite se na nas po telefonu ali po e-pošti in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja. Obiščete nas lahko tudi v naši poslovalnici, kjer vam bo ekipa strokovnjakov na podlagi znanja in večletnih izkušenj pomagala do optimalnega protipožarnega sistema za vas. Ponujamo vam kvalitetne požarne alarme in protipožarne detektorje po ugodnih cenah.