GSM alarmi - brezžična hišna zaščita

GSM alarmi so sistemi, ki delujejo s pomočjo brezžičnih IR senzorjev in tako zaznavajo nedovoljeno gibanje na območju nadzora. Za razliko od običajnih alarmnih sistemov GSM alarmi opozorilo o alarmu pošljejo prek SMS sporočila ali klica na izbrane mobilne številke. GSM alarmna centrala, ključen del protivlomnega sistema, ima vgrajen komunikator, ki omogoča vezavo na telefonsko linijo, poleg tega pa omogoča tudi pošiljanje sporočil. GSM alarmna centrala lahko v SMS sporočilu natančno navede tudi informacijo o tem, kateri senzor se je sprožil.
GSM alarmi so s tipkovnico povezani z žico, vendar sodijo med brezžično hišno zaščito, saj senzorje napajajo baterije, porabo pa nadzoruje GSM alarmna centrala. Strah, da bi zaradi praznih baterij ostali brez zaščite in nadzora, pa je povsem odveč. Njihovo porabo namreč nadzoruje GSM alarmna centrala.


Prednosti, ki jih prinašajo GSM alarmi:

  • popolnoma brezžična komunikacija;
  • alarmni sistem je primeren za objekte brez telefonske linije in drugih mobilnih aplikacij;
  • ni se vam treba bati, da bo vlomilec prekinil telefonsko linijo in onesposobil alarm;
  • informacije alarma je mogoče poslati na prednastavljene številke fiksne telefonske linije na GSM telefon in sporočiti preko SMS-a;
  • z SMS-om lahko daljinsko vklopimo in izklopimo alarmne naprave.

Na sprožen alarm opozarja sirena

Oglašanje sirene za alarme bo na vlom opozorilo okolico, hkrati pa bo pregnalo morebitnega vlomilca. Glede na način vgradnje je lahko sirena notranja ali zunanja, za čim učinkovitejše varovanje objekta pa je najbolje namestiti kar obe. Notranje so praviloma manjše, zunanje alarmne sirene pa napaja vgrajen akumulator, kar pomeni, da sirena deluje neodvisno od alarmnega sistema. Tako lahko alarmna sirena deluje tudi v primeru prekinitve povezave s alarmno centralo. V primeru uporabe zunanje alarmne sirene je ob zvoku prisotna tudi svetlobna signalizacija.

GSM alarmna centrala je zelo pomemben del protivlomnega sistema, ki ga imenujemo GSM alarmi, zato ji je treba nameniti največ pozornosti. V podjetju Mobicom vam bomo namestili ustrezen video nadzor, naši alarmni sistemi, npr. alarmne naprave za vrata, pa so profesionalni ter vrhunske kakovosti. Vabljeni.

VIDEO DOMAČI NADZOR

KAMERE ZA VIDEO NADZOR

gsm alarmna centralavideo nadzor alarmni sistemi