Senzor gibanja za luči – zmanjšajte stroške in si zagotovite varnost


Senzor gibanja za luči ne zmanjšuje le porabo in stroške energije ter s tem podaljšuje življenjsko dobo LED svetil, temveč sodi tudi med protivlomne sisteme, saj zaznava spremembo gibanja, ob kateri se prižge luč. Delujejo tako, da opazijo človeškim očem nevidne toplotne žarke (ne da bi jih sami oddajali) in jih spremenijo v stikalno funkcijo. Če želimo, da zaznajo gibanje, morajo biti v vidnem polju glede na objekt. Senzor gibanja se lahko uporablja tako za zunanje, kot tudi za notranje prostore. Medtem ko se v notranjih prostorih najpogosteje uporabljajo senzorji gibanja za luči 24V ali 12V, ki so enostavni za vgradnjo in pokrivajo celoten prostor, le-ti niso najboljša izbira za zunanje okolje. Slabše vremenske razmere onemogočijo napravo ali zmanjšajo njeno učinkovitost, v notranjosti pa so aktivni in učinkoviti. Uporabljajo se zlasti za vključitev luči ob vstopu v temen prostor, za osvetlitev stopnic, ključavnic in drugih mest. Na drugi strani pa imamo zunanje senzorje gibanja, ki pokrivajo in nadzorujejo večino ozemlja in so odporni na različne vremenske razmere. Za popolno izpostavljenost vremenskim vplivom zunaj mora imeti senzor gibanja zaščito najmanj IP44. Pestro ponudbo senzorjev gibanja za luči različnih oblik in funkcionalnosti najdete v podjetju Mobicom.

Senzor gibanja

Več o IR senzorju gibanja


Kako deluje IR senzor gibanja za luči?

Senzor gibanja deluje na podlagi IR ali mikrovalovnih žarkov. Različne naprave imajo različne tehnologije zaznavanja, saj nekatere delujejo na podlagi infrardečih žarkov, druge pa na podlagi mikrovalovnih žarkov. Oba modela se med seboj precej razlikujeta. Pri IR tehnologiji je signal, ki sproži alarm, sprememba temperature v nadzorovanem območju medtem ko mikrovalovni žarki reagirajo na vstop objekta v nadzorovano območje. Da bi bila naprava še bolj učinkovita, lahko za zaznavanje gibanja uporablja kar obe tehnologiji. Da bi naprava brezhibno delovala, moramo dobro premisliti, kam jo bomo namestili.

Senzor gibanja za luči

Več o senzorju gibanja za luči


Spoznajte prednosti uporabe senzorja gibanja za luči

Senzorji gibanja omogočajo samodejni prižig luči ob našem prihodu, zato so še posebej priročni na vrtu, na dvorišču, pa tudi v notranjosti objekta, npr. na hodniku ali stopnišču, torej povsod tam, kjer se pogosto gibljemo in bi si iz tega razloga želeli zagotoviti varnost. Senzorji gibanja so še posebej priročni v objektih, v katerih živijo starejši ljudje, saj nam omogočajo varno prečkanje dela hiše ali dvorišča, z drugimi besedami – zagotavljajo nam dodatno varnost v domu. Ne le, da nam bodo olajšali gibanje, temveč bodo s prižigom luči zagotovo pregnali tudi vsakega nepridiprava. Ker je na trgu na voljo veliko različnih modelov, naj ne bo edino merilo pri nakupu cena, saj so veliko bolj pomembne tehnične lastnosti izbrane naprave.  V podjetju Mobicom našim strankam nudimo najbolj kakovostne protivlomne sisteme in različne vrste izredno učinkovitih senzorjev gibanja, med katerimi so tudi tehnološko najbolj dovršeni brezžični senzorji gibanja, ki se odlično obnesejo v objektih, ki niso primerno načrtovani za priklop tovrstnih sistemov. V naši ponudbi boste našli tudi magnetne senzorje, ki lahko zaznajo premik v celotnem področju zaznave in so se za zaščito vrat in oken uporabljali še pred razvojem senzorjev gibanja. Njihova prednost je v tem, da so cenovno ugodna rešitev, odlikuje pa jih tudi enostaven način uporabe v nočnem režimu delovanja - ko senzorji gibanja zaradi prisotnosti oseb v objektu ne pridejo v poštev. Da bi našli pravo rešitev za vaš dom, obiščite našo spletno stran in si oglejte odlično ponudbo, ki smo jo pripravili za vas.