Senzor gibanja - vezava in informacije za pravilno izbiro

Senzor gibanja mora biti izbran premišljeno, saj boste le po tej poti dosegli glavni namen - popolno zaščito objekta pred tatovi. Zato je izredno pomembno, da vrsto naprave prilagodite specifikam stavbe. Obenem pa ne smete pozabiti na kakovostno vezavo, ki je nujna, če želimo zagotoviti optimalno varovanje.

cena senzorja gibanja z vezavo


Optimalno delovanje senzorja gibanja - vezava izjemno pomembna

Zaradi povečanega števila vlomov v današnjem času je več kot smiselno, da razmislite o protivlomnem sistemu. Nepogrešljiv element pri tem je seveda dober senzor gibanja. Vezava senzorjev gibanja na alarmno centralo mora biti izvedena pravilno, z upoštevanjem osnovnih napotkov. Pri kakršnih koli dilemah glede vezave se je vedno pametno obrniti na strokovnjake. Poleg ustrezne vezave na alarmno centralo je hkrati potrebna previdnost pri vezavi na tipkovnice, sirene ipd. Še preden pa se izvede vezava, moramo poiskati najustreznejše mesto za namestitev naprave. To mesto ne sme biti v bližini naprav, ki oddajajo elektromagnetno valovanje. preblizu klime, radiatorjev, premikajočih se objektov ipd. Polje pokritja naj bo karseda odprto, izogibajte se zelo vlažnim prostorom in izberite primerno višino, običajno je to med 1,8 m in 2,3 m.


Kdaj izbrati brezžični senzor gibanja in glavne prednosti

Ena izmed pogostih dilem, na katero boste najverjetneje naleteli pri nakupu, je, ali izbrati žično verzijo ali brezžični senzor gibanja. Medtem ko je drugi bolj primeren za protivlomno nadgradnjo že obstoječih stavb, pride žični senzor gibanja v poštev predvsem pri načrtovanju novih objektov. Pomembna prednost, ki jo ima brezžični senzor gibanja in zaradi katere je boljša rešitev za že postavljene objekte, je, da je ugodnejši, saj niso potrebna večja gradbena dela, montaža pa je hitrejša in bolj preprosta.

NEPOGREŠLJIVI BREZŽIČNI SENZORJI GIBANJA


Mikrovalovni senzor gibanja oziroma t. i. dvojna tehnologija

Kaj pa sam princip delovanja? Večinoma zadostuje infrardeči senzor gibanja, ki je lahko zunanji ali notranji. Vendar pri bankah, nakupovalnih središčih in različnih javnih prostorih bolj priporočamo kombinirani infrardeči in mikrovalovni senzor gibanja. Če se odločite za dvojno tehnologijo - mikrovalovno in infrardeče - dobite tako funkcijo zaznavanja temperature kot vstopa objektov v polje, ki je pod nadzorom. Posledično je zanesljivost delovanja še večja. Poskrbljeno je tudi za to, da se alarm sproži, če poskuša nekdo prekriti napravo, kar je še posebej koristno tam, kjer je dostop zelo preprost. Naprava vas ne pusti na cedilu niti v najbolj neugodnih pogojih. Odločiti se je mogoče za notranjo ali zunanjo različico.

SENZORJI GIBANJA: MIKROVALOVNI, MAGNETNI ...

Kakovosten senzor gibanja, cena pa dostopna

Še vedno niste povsem prepričani, kako izbrati najboljši senzor gibanja? Cena senzorjev gibanja pri tem ne bi smela igrati odločilne vloge. Investicija v kakovost se vam na dolgi rok vsekakor splača, saj to prinese večjo zanesljivost pri varovanju in daljšo življenjsko dobo. To pa še ne pomeni, da ni možen tako kakovosten kot ugoden senzor gibanja. Cena, ki vam jo ponujamo pri Mobicomu, vas bo zagotovo prepričala, saj je zelo dostopna, obenem pa smo za vas pripravili pester nabor možnosti, med katerimi se lahko odločate. Vedno smo tu za vsa dodatna vprašanja glede montaže in vezave. Preverite še našo preostalo ponudbo. V njej boste med drugim našli alarme in alarmne centrale, tipkovnice za alarmni sistem, sirene, pripomočke za videonadzor, protipožarne sisteme, ključavnice, čitalce in kartice ter še mnogo več. Že več kot 20 let se ukvarjamo s prodajo izdelkov za tehnično varovanje, pri čemer sodelujemo s partnerji v različnih slovenskih krajih. Prava izbira smo tako za zaščito stanovanjskih objektov kot za celostne rešitve pri protivlomni zaščiti večjih stavb. Prehod k tehničnemu varovanju oziroma uporaba možnosti, ki jih prinašajo sodobne tehnologije, pomeni bistveno znižanje stroškov in prihranek energije, stopnja varnosti pa se poveča. Na nas se lahko obrnete tudi v primeru, da potrebujete profesionalen servis - za senzor gibanja ali druge naprave in sisteme.

brezžični senzor gibanja