IP kamere: cena za odlično ločljivost slike vse bolj dostopna

IP kamere so ena izmed možnosti, ki jih imate, če razmišljate o videonadzoru objekta. Ta opcija pride v poštev tako v vašem domu kot za tehnično varovanje večjih poslopij. Kaj so razlogi, zaradi katerih se mnogi odločijo prav za IP video nadzor? V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najpomembnejših prednosti, ki jih prinaša kakovostna IP kamera. Cena  seveda ne bi smela biti glavni dejavnik pri končni odločitvi, vendar pa bo marsikoga razveselila novica, da postaja cena tovrstnih kamer vedno ugodnejša. Dostopna cena pa nedvomno poskrbi, da je vrhunska kakovost dostopna širši množici uporabnikov.

IP video nadzor poskrbi za visoko kakovost slike

Da bi bilo tehnično varovanje sploh smiselno, je treba poskrbeti, da bo slika dovolj jasna. In prav tu se skriva glavna odlika, ki jo prinaša brezžična IP kamera. V primerjavi z mnogimi drugimi opcijami je tu ločljivost nadpovprečno visoka – omejitev praktično ni. Pri večini sistemov gre sicer za ločljivost 1.3 ali 2.0 megapikslov. V tem primeru namreč dobimo najugodnejše razmerje med dolžino arhiva in ločljivostjo. Prvotni modeli so bili sčasoma nadgrajeni in leta 2015 so se pojavile prve pametne brezžične IP kamere. Posebni algoritmi tu poskrbijo, da ni zagotovljeno »samo« zaznavanje gibanja, ampak je možno nastaviti še mnoge druge funkcije, na primer zaznavo prečkanja nevidnih mej ali obrazov. Za zares optimalno učinkovit IP video nadzor je vsekakor smiselno, da se kamere poveže s centralo, s čimer bo imel nadzornik stalni pregled nad potencialno sumljivim dogajanjem.

IP kamereBrežična ip kamera

Brezžična IP kamera postaja vse pogostejša izbira 

Razlog, da se IP kamere niso razširile tako hitro, kot je bilo mogoče pričakovati ob njihovi pojavitvi na tržišču, se skriva predvsem v dejstvu, da je bila sprva njihova cena precej visoka – vsaj v primerjavi z analognimi različicami. Vendar pa je postopoma vse več ljudi odkrivalo odlike, ki jih ima kakovostna IP kamera, cena pa se je hkrati nižala. IP kamere so danes prisotne že v približno 15 odstotkih vseh sistemov, pričakovati pa je mogoče, da se bo njihova razširjenost v prihodnje le še povečevala – in da bodo postopoma skorajda povsem izpodrinile analogne modele. Poleg same IP kamere je sicer varnostni sistem sestavljen še iz snemalnika, med obema komponentama pa je vzpostavljeno UTP-ožičenje. V primeru da gre za zunanje različice, so opremljene še z infrardečimi LED-diodami. To pomeni, da ne bo ovir za snemanje niti v nočnem času, kar je mnogokrat še posebej pomembno, saj je prav to čas, ko prihaja do največjega števila vlomov ipd. Gre torej za rešitev, ki omogoča učinkovito tehnično varovanje objektov 24 ur na dan, vse dni v letu.

PREBERITE SI VEČ O KAMERAH NA VOLJO

Izjemno funkcionalna IP kamera – cena vas bo prijetno presenetila

Vas zanima resnično kvalitetna, obenem pa čim bolj ugodna IP kamera? Cena, ki vam jo zagotavljamo pri podjetju Mobicom, vas bo zagotovo prepričala – še posebej z upoštevanjem, da vam ponujamo vrhunske modele z nadpovprečno življenjsko dobo. Investicija se vam nedvomno splača, saj si lahko s tem prihranite precej višje stroške, povezane z vlomi in krajami lastnine. Seveda pa je še pomembneje, da s tem poskrbite za lastno varnost in za varnost najbližjih. Z veseljem vam pomagamo poiskati najboljšo rešitev za vaše konkretne potrebe. Poleg kamer boste v naši ponudbi našli še alarme za hišo in druge elemente, ki sestavljajo kakovosten protivlomni sistem. Hkrati pa so pomemben del naše ponudbe protipožarni sistemi – od siren in senzorjev pa do protipožarne centrale. Pohvalimo se lahko z več kot 20-letnimi izkušnjami in stalnim nadgrajevanjem strokovnega znanja – tudi v obliki strokovnih usposabljanj v tujini. Našim izdelkom in storitvam zaupajo številni posamezniki oziroma družine ter mnoga podjetja iz celotne Slovenije. Poseben dokaz uspešnosti našega delovanja pa so zagotovo tudi številna priznanja in certifikati.