Kamere za video nadzor so mnogokrat zelo pametna investicija

Kamere omogočajo najrazličnejše možnosti uporabe. Tokrat se bomo posvetili predvsem tistim tipom naprav, ki so v osnovi namenjene nadzoru – potreba po tem se namreč vse bolj povečuje. Tako se mnogi znajdejo pred vprašanjem, kakšne video kamere je v tem primeru najbolj smiselno izbrati, da bomo imeli na voljo vse potrebne funkcije.

Kamere

Kje vse je smiselno namestiti video kamere?

Montaža video kamere za nadzor je zelo pogosta v kombinaciji s protivlomnimi varnostnimi sistemi. Tovrstna nadgradnja namreč omogoči, da lahko v primeru sprožitve alarma kasneje preverimo, kako je do tega prišlo. Možna je torej natančna rekonstrukcija dogodkov, če je seveda slika dovolj jasna (oziroma če je ločljivost dovolj visoka), zato je pomembno, da je kakovost video kamere, ki jo uporabljamo, čim boljša. Hkrati pa moramo poskrbeti, da so kapacitete snemalnika ustrezne.  

Poleg tega nam nadzorne video kamere omogočajo, da ob katerem koli času dneva na daljavo preverimo, kaj se dogaja v naši hiši ali v okolici našega doma. Večinoma je mogoče to storiti kar s pomočjo pametnega telefona. Gre torej sistem, ki pripomore k lažji zaščiti premoženja in ljudi – pogosto se z njim srečujemo tudi v trgovinah, obenem pa se vse več delodajalcev za za nadzorovanje delovnega procesa s pomočjo video kamere. Ob tem je vsekakor pomembno, da se upoštevajo zakonski predpisi za to področje – najpomembnejši je zagotovo ta, da morajo biti zaposleni pisno obveščeno o snemanju, za katerega mora obstajati utemeljen razlog.  

Preberite si več

Brezžična kamera pogosto še posebej praktična rešitev

Tehnološki napredek je poskrbel, da je postala brezžična kamera postopoma vse bolj dovršena, hkrati pa se je njena cena precej znižala. Posledično je postal nadzor v okolici najrazličnejših objektov občutno lažji. Brezžična kamera se lahko namesti praktično kamor kolipotencialni nepridipravi bodo s tem že zgodaj opozorjeni, da njihovo početje ne bo ostalo neopaženo. Običajno je že to dovolj, da se prepreči namero vloma. Če pa vendarle pride do poskusa, bo posnetek uporaben kot poznejši dokaz. Seveda pa je smiselno, da je nadzorni sistem povezan z alarmnim, kar poskrbi za zares optimalno tehnično varovanje, ki dandanes vse pogosteje nadomešča klasične oblike. Očitna prednost te opcije je, da je precej cenejša, četudi uporabite najkakovostnejšo opremo. Tehnično varovanje pride sicer v poštev tako pri hišah oziroma stanovanjskih objektih kot za zaščito poslovnih prostorov, industrijskih obratov, trgovskih centrov, javnih ustanov itn.

Video kamere

HD kamere: možna preprosta posodobitev obstoječega analognega sistema

Čeprav se za tehnično varovanje marsikje še vedno uporabljajo analogne različice naprav, pa je vse bolj očitna težnja po posodabljanju tovrstnih sistemov, kar pomeni predvsem težnjo po doseganju boljše ločljivosti, kot jo lahko zagotovijo HD kamere. Za večino uporabnikov analognih sistemov predstavlja največjo oviro finančni vložek, ki bi bil potreben za zamenjavo ožičenja. Vendar pa obstaja na srečo odlična rešitev te težave. Gre za t. i. HD CVI tehnologijo, ki ne zahteva zamenjave obstoječega koaksialnega kabla, kljub temu pa dosežemo izjemno kakovost oz. ločljivost slike: 1080 P (1920 x 1080) ali 720 P (1280 x 720).

Kje jih lahko dobite

Kakovostne video kamere – prodaja in svetovanje

Iščete resnično zanesljive video kamere? Prodaja podjetja Mobicom je namenjena prav zagotavljanju najkakovostnejše opreme za tehnično varovanje, med katero boste med drugim našli še snemalnike, monitorje, objektive in povezovalne kable. Gre za proizvode priznane znamke ADS, ki jo uradno zastopamo na slovenskem tržišču. Svojo ponudbo poskušamo pri tem prilagajati strankam z najrazličnejšimi potrebami – od tistih, ki se zanimajo za manjše sisteme, do tistih, ki potrebujejo celovite, kompleksne rešitve. Pri tem naj omenimo, da naša dejavnost ne zajema zgolj prodaje, ampak vam pred nakupom nudimo strokovno svetovanje. Naše dolgoletne izkušnje s tem področjem nam omogočajo, da znamo poiskati najboljšo rešitev za vsako situacijo, pri čemer upoštevamo vse specifike in želje posameznih strank.