GSM alarmna centrala je srce sistema za varovanje doma

Alarmna centrala za varovanje domaVsak celovit sistem, ki zaščiti vaš dom ali poslovni objekt, mora biti povezan v nek smiseln sistem, če želimo, da deluje, kot je treba. Osrčje oziroma center takšnega sistema predstavlja GSM alarmna centrala. Njena funkcija je, da sprejme signale, ki vanjo pridejo od senzorjev ali tipkovnic, da krmili sirene in prenaša alarmni signal. Alarmni sistem za hišo ali drug objekt torej ne more delovati, če ga ne povezuje dobra centrala. Tako rekoč vse sodobne centrale so povezane tudi s telefonsko linijo. To pomeni, da v primeru sprožitve alarma pokliče določeno telefonsko številko ali s pomočjo tonskega formata obvesti nadzorni center.

VSE ZA VAROVANJE DOMA

GSM alarmna centrala - napajanje in vrste

Vsaka centrala mora imeti neko omrežno napajanje, nujna sta tudi transformator in akumulator. Transformator, akumulator in GSM alarmna centrala (oziroma njena elektronika) so navadno nameščeni v kovinski škatli. Kadar sistem za varovanje doma nameščamo v starejše zgradbe, se takšna omarica namesti na steno, pri novogradnjah pa lahko tudi podometno. Naj vas nikoli ne skrbi, kadar zmanjka elektrike, saj alarmni sistem za hišo deluje tudi takrat, ko pride do izpada električne energije.

GSM alarmna centralaFunkcije GSM alarmne centrale

Ena izmed najpomembnejših funkcij, ki jih ponuja centrala, je nastavljanje gesel. Z njimi alarmni sistem za hišo vključimo ali izključimo, dostopamo do menijev in nastavljamo posamezne programe. Posamezne particije sistema lahko delujejo popolnoma ločeno in z ločenimi gesli. Gesla lahko vsebujejo štiri ali šest znakov. Ker je gesel več, ima lahko vsak uporabnik svojega. GSM alarmna centrala ponuja tudi brezžične razširitve, PC-link, nastavitev zvoka tipkovnice in spomin dogodkov. S slednjim zagotavlja sledljivost v primeru težav ali nejasnosti. Če sistem za varovanje doma pozabimo priključiti, ima alarmna centrala na voljo avtomatski vklop in se na vašo željo vsak dan ob določeni uri samodejno vključi. Vaš dom bo tako varen tudi, če ste nekoliko pozabljivi. Za funkcije, ki jih vsakodnevno uporabljate, so na voljo funkcijske tipke. S pritiskom nanje izvršite določene funkcije. Izbira sistemov je izjemno pestra, zato se kupci večkrat znajdejo pred težavo, katero centralo izbrati. Najbolje je, da pokličete v podjetje Mobicom, kjer vam bomo pri tem pomagali.

Mobicom d.o.o. | GSM alarmna centrala, alarmni sistemi za hišo, varovanje doma - povezave do naše spletne strani: