Senzor gibanja mora biti za pravilno delovanje ustrezno vezan

V našem podjetju nudimo kvalitetne senzorje gibanja, tipkovnice, alarmne centrale in sirene, ki sestavljajo protivlomni varnostni sistem. Alarmna centrala je najpomembnejši element, saj so nanjo vezani vsi ostali elementi. V današnjem času število vlomov narašča, zato je pametno razmisliti o namestitvi zanesljivega protivlomnega sistema za vaš dom ali poslovni objekt. Poleg protivlomnih sistemov, nudimo tudi sisteme za video nadzor, protipožarne sisteme in sisteme za omejevanje pristopa. Senzorji gibanja pri protivlomnih sistemih morajo biti v objekt nameščeni pravilno ter ustrezno vezani na alarmno centralo. Prav tako je potrebna pravilna vezava vseh tipkovnic in sirene. V primeru, da se protivlomni varnostni sistem projektira v fazi načrtovanja hiše ali objekta, je običajna izbira žična različica. Če pa gre za nameščanje sistema v že obstoječi objekt, pa priporočamo brezžično različico saj je cenovno ugodnejša, ker zanjo ni potrebno izvajati večjih gradbenih del in je hitrejša za namestitev.

vezava vgradnih senzorjev gibanja

Senzorji gibanja delujejo na podlagi različnih tehnologij

Naši sistemi za video nadzor so odlična nadgradnja protivlomnega sistema, saj v primeru aktivacije varnostnega sistema nudijo posnetke, ki jih uporabimo za rekonstrukcijo dogodka. Sestavni deli video nadzornega sistema so kamere in digitalni snemalniki ter njihova vezava s senzorjem gibanja. Kamere, ki se uporabljajo so IP kamere z večjo ločljivostjo da je slika kvalitetna. Večina naših nadzornih paketov omogoča nadzor preko interneta oziroma preko vašega pametnega telefona. Protipožarni sistemi se uporabljajo preventivno za preprečevanje žrtev in za zmanjševanje materialne škode, ki jo povzroči požar. Izjemno pomembno je, da je protipožarni sistem pravilo projektiran, vgrajen in vezan. Vrste senzorjev, ki se uporabljajo pri protipožarnih sistemih so: dimni ali optični, termični in plamenski. Pozicionirani naj bi bili v vsakem nadstropju hiše ali objekta ter v vseh spalnih prostorih. Pri kontroli pristopa gre za omejevanje dostopa do določenih prostorov v različnih časovnih intervalih. Sistem za kontrolo dostopa je sestavljen iz kontrolerja, kartic in čitalcev, dodatkov in programske opreme. Tipični sistem je sestavljen iz: vratne kljuke z elektronsko ključavnico, zapirala vrat, magnetnega kontakta, izhodnega stikala ali senzorja, lokalnega alarmiranja, kamere, domofona, čitalca ali tipkovnice in opozorilne nalepke.

zunanji senzor gibanja


Izbira žičnih ali brezžičnih senzorjev gibanja je odvisna od zahtevnosti gradbenih del

Na področju tehničnega varovanja imamo ogromno izkušenj, saj naše podjetje posluje že več kot 20 let. Znamke, ki jih zastopamo so DSC, Atsumi, Optex, ADS in Kantech. Proizvodi vseh teh znamk so kvalitetni in zanesljivi. Pri izbiri protivlomnega varnostnega sistema vam svetujemo, da svoje odločitve ne sprejemate na podlagi cene, merilo naj vam bo zanesljivost sistema. Naš prodajni program je primeren za zasebne in javne objekte v vseh velikostih. Če ste v fazi načrtovanja vaše nove hiše, vam priporočamo, da se glede varovanja in potrebnih napeljav posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo predstavili najustreznejše opcije. Če varnostni sistem namestimo že med gradnjo, je investicija veliko nižja v primerjavi z vgradnjo senzorjev gibanja na starejši objekt.

BREZŽIČNI VGRADNI SENZORJI GIBANJA


Senzorji gibanja se uporabljajo v objektih in v njihovi okolici

Zunanji senzor gibanja, ki ga lahko dobite pri nas, uporablja dvojno tehnologijo. Infrardeča in mikrovalovna tehnologija, skrbita za zanesljivo delovanje v najzahtevnejših pogojih. Kombinacija pasivnega infrardečega in naprednega mikrovalovnega senzorja gibanja zmanjšujeta možnost lažnih alarmov. Vgradimo jih na steno, zasnovani pa so za varovanje večjih prostorov. Domače živali ne sprožijo alarma, je pa vseeno smiselno da zunanji senzor gibanja ni usmerjen v polje, kjer se lahko živali povzpnejo na višjo mesta, kjer bi jih senzorji gibanja lahko zaznali. Notranji infrardeči stropni senzor gibanja 360 je primeren za komercialno uporabo. Najpogosteje se uporablja v objektih s spuščenimi stropovi, saj nudi izredno dobro pokritost prostora pri 360°. Zaradi odpornosti pred raznimi statičnimi, radio frekvenčnimi in ostalimi vplivi je možnost lažnih alarmov zelo majhna. Večstopenjska obdelava signala, temperaturna prilagodljivost in široka pokritost z žarki, zagotavljajo brezhibno delovanje tudi pri višjih temperaturah v vročih poletnih mesecih. Pomembna pa je seveda tudi pravilna vezava senzorja gibanja na alarmno centralo, saj le tako zagotovimo ustrezno delovanje celotnega sistema.