Nadzorna kamera - namen

Nadzorna kamera spremlja dogajanje izven in v poslovnih objektih, kot so banke, trgovine, skladišča ipd., varuje pa tudi stanovanjske zgradbe in zasebne domove. V primeru kaznivega dejanja, kot je na primer vlom, posname storilca ter celoten potek dogajanja. Če je nadzorna kameras snemalnikom pametno postavljena, lahko na posnetku opazimo veliko podrobnosti, ki so v pomoč kasneje. Kadar IP nadzorno kamero nadzoruje varnostnik, snemalnik ni potreben, kadar pa ni osebnega varovanja, se odločimo za nadzorno kamero s snemalnikom. Ob tem lahko uporabljamo tudi senzor gibanja 360.

IMEJTE PREGLED Z NADZORNIMI KAMERAMI S SNEMALNIKOM


Kam postaviti IP nadzorno kamero?

IP kamero za video nadzor postavimo tja, kjer bo najbolje opravljala svojo funkcijo, torej spremljala vse nezaželene premike in morebitne vlome, to pa tako, da bo v primeru kriminalnega dejanja posnela čim več, kar bi lahko bilo v pomoč pri iskanju storilca. Nadzorno kamero s snemalnikom najpogosteje postavljamo:

  • nad vhodna vrata, saj presenetljivo veliko število vlomov poteka skozi glavni vhod,
  • nad stranska vrata, ki so pogosto manj opazovana in prav tako pogosta tarča nepridipravov,
  • nad okni, ki ne gledajo na ulico in lahko predstavljajo strateško pozicijo za vstop vlomilcev. V tem primeru je nadzorno kamero pametno postavili tako, da opazuje dogajanje proč od oči,
  • nadzorno kamero s snemalnikom je pametno postaviti tudi nad kletna vrata, manj obljudena dvorišča, parkirišča in druge odročne kraje, kjer se ponavadi ljudje redko zadržujejo.


Nadzorna kamera s snemalnikom na vidnem ali skritem mestu

Včasih jo želimo skriti, včasih pa IP nadzorno kamero postavimo tudi na vidno mesto, saj lahko že sama po sebi marsikoga odvrne od kaznivega dejanja.
Vidne in skrite nadzorne kamere opravljajo torej različno funkcijo. Vidne IP nadzorne kamere lahko odvrnejo manj pripravljenega in manj gorečega vlomilca, ob tem pa lahko skrite nadzorne kamere funkcionirajo tudi kot past, saj storilca prisilijo, da se jim izogiba in tako nevede stopi v območje skrite nadzorne kamere s snemalnikom. Skrite nadzorne kamere so učinkovitejše, saj se vlomilec ne zaveda, da ga nekdo opazuje, vendar pa lahko imajo skrite IP nadzorne kamere manjši kot snemanja. Še lažje skrijemo mini kamere za nadzor. Katero nadzorno kamero boste uporabili, je odvisno od vaših potreb, kako najbolje izbrati, pa vam lahko svetujemo tudi v podjetju Mobicom.

nadzorna kamera s snemalnikom ip kamera za video nadzor