Brezžični alarmni sistemi omogočajo enostavno in hitro montažoBrezžični alarmni sistemi

Protivlomni oz. alarmni sistemi so najosnovnejša in najpogostejša oblika varovanja objektov. Njihov namen je, da v času naše odsotnosti zaznajo vstop nepooblaščenih oseb in nas o tem tudi obvestijo. Glede na izvedbo se alarmni sistemi delijo v dve skupini. Pri žičnem alarmnem sistemu so posamezne komponente z alarmno centralo povezane z vodnikom. Brezžični alarmni sistemi pa teh vodnikov ne potrebujejo, saj so komponente z alarmno centralo povezane frekvenčno. Razvoj tehnologije brezžičnih alarmnih sistemov je v zadnjem času izredno napredoval. Vrhunska elektronika, zaščita pred vdori v sistem in veliko število funkcij sistema so tiste prednosti, zaradi katerih se brezžični alarmni sistemi lahko postavijo ob bok žičnim.


Brezžični alarmi sistemi so idealna rešitev za vse tiste, ki želite zavarovati dom s protivlomno zaščito, a si ne želite posegov v objekt. Pri žičnem alarmnem sistemu je namreč potrebno vrtanje, včasih pa pride tudi do zahtevnega vlečenja kablov na težko dostopna mesta. V primeru, da inštalacije za alarmni sistem ni mogoče izvesti, vam naše podjetje ponuja celotno linijo brezžičnih proizvodov priznanega proizvajalca DSC. Brezžični alarmni sistemi DSC so zanesljivi in učinkoviti, odlikuje pa jih vrhunska kakovost.

Brezžični alarmni sistemi in naprave

Alarmna centrala najpomembnejši element alarmnega sistema

Brezžični alarmni sistemi so sestavljeni iz alarmne centrale, tipkovnice, ki omogoča upravljanje s sistemom, različnih senzorjev, ki zaznajo vlomilce, in sistema za obveščanje, ki okolico opozori na vlom. Funkcija alarmne centrale je obdelava signalov, ki jih sprejema od senzorjev in tipkovnic, ter krmiljenje siren in prenos alarmnega signala. Tudi brezžična alarmna centrala ima vgrajen komunikator, ki omogoča vezavo na telefonsko linijo. V primeru, da v objektu ni prisotna analogna telefonska linija, se uporabi gsm komunikator, preko katerega bo alarmna centrala nadzorni center o sproženem alarmu obvestila preko mobilnega gsm omrežja. Gsm alarmna centrala pa je lahko programirana tudi tako, da pokliče zasebno telefonsko številko - na mobilni ali stacionarni telefon. Gsm alarmna centrala omogoča tudi pošiljanje SMS sporočil.

Na sprožen alarm opozarja alarmna sirenaAlarmna sirena

O tem, da se je na objektu sprožil alarm, nas bo obvestila alarmna sirena. Ločimo sirene za notranjo in zunanjo vgradnjo, najboljša pa je kombinacija obeh. Notranja alarmna sirena je praviloma manjša in neopazna, zunanja pa se napaja sama. Tako alarmna sirena deluje neodvisno od alarmnega sistema.

Podjetje Mobicom d.o.o. vam bo z veseljem svetovalo pri izbiri ustreznega alarmnega sistema - od alarmne centrale do siren.

Vabljeni na našo spletno stran!

Mobicom d.o.o. | Brezžični alarmni sistemi, gsm alarmna centrala, alarmna sirena - povezave do naše spletne strani: