IP kamere za zanesljiv in učinkovit video nadzor

Za sodobno varovanje domov, poslovnih in gospodarskih objektov ter drugih zgradb so nadzorne IP kamere nedvomno najboljša rešitev. Omogočajo marsikaj, praktično vse, kar si želite pri nadzoru in varovanju. IP kamere so vrsta digitalne video nadzorne kamere, ki se v splošnem uporabljajo za video nadzor in ki za razliko od analognih kamer TV zaprtega kroga (CCTV) lahko pošiljajo in prejemajo podatke preko računalniškega omrežja in interneta. Izraz IP video nadzorna kamera se običajno uporablja kot video nadzorna zunanja IP kamera, ki jih drugače lahko tudi zamenjujemo s spletnimi kamerami (webcams) ali IP kamera internet, a te za povezavo pogosto uporabljajo USB kabel in so bolj primerne za videokonference, pogovor v živo preko računalnika + pametnimi telefoni.

brezžična ip kamera (wifi)

IP kamere za video nadzor lahko delimo v dve skupini. V prvo skupino sodijo kamere klasičnih ločljivosti (VGA in PAL), v drugo pa t.i. megapiksel in multimegapixel video nadzorne kamere. Princip delovanja je pri obeh skupinah enak, razlika je v ločljivosti, katero lahko te kamere zajemajo.

IP kamere niso samo za odvračanje kriminalcev in ugotavljanje krivde

IP kamere so lahko danes izjemno uporabne za precej različne namene in priložnosti. Ne samo za odvračanje kriminalcev in ugotavljanje krivde. IP kamera WiFi je lahko tudi kamera varuška (Nanny Cam), ki jo starši uporabljajo, da pazijo na varuške svojih otrok. Z IP kamerami lahko spremljate svojo sosesko in tako zagotavljate varnost v njej. Ko mati narava uniči vašo lastnino so lahko zavarovalni zahtevki povzročitelji glavobola, zato uporabite IP kamero WiFi za dokumentiranje škode, ki jo lahko povzročijo morebitne naravne nesreče. Če imate fotografsko ali video dokazilo o škodi, bo to zavarovalnici pomagalo pri hitrejšem in natančnejšem odškodninskem postopku.

zunanje ip kamere

Zakaj ne bi uživali svoje naslednje počitnice brez skrbi za varnost doma? Če preprosto pogledate na telefon, lahko preverite celotno notranjost in zunanjost svojega doma, kjerkoli na svetu se nahajate.

IP kamera WiFi – zunanja v večini primerov najbolj primerna

V večini primerov je za video nadzor najbolj primerna IP kamera zunanja. Posebej so prilagojene za odličen pregled nad okolico, še posebej tiste bolj zmogljive, ki skorajda lastnoročno in samodejno zagotavljajo zaščito objekta od zunaj. Osnovne izvedbe sicer ne ponujajo veliko več od pregledne slike, ki jo je možno spremljati na daljavo in celo preko interneta. Omembe vredna odlika takšnih video nadzornih IP kamer je visoka ločljivost, večinoma pa so opremljene tudi z IR LED diodami, ki omogočajo učinkovito snemanje ponoči. Naprednejše brezžične IP kamere je mogoče povezati z raznimi senzorji, ki omogočajo še veliko več. Med najbolj priljubljenimi je zaznavanje gibanja, ki aktivira IP kamero samo takrat, ko se res kaj dogaja. Tako brezžična IP kamera ne porablja energije in shranjevalnega prostora za snemanje negibne okolice. V povezavi z zmogljivim procesorjem in ustreznimi programskimi rešitvami pa lahko IP kamera WiFi sledi tudi drugim spremembam, npr. lahko zazna manjkajoče ali dodane objekte, šteje osebe, zaznava obraze …

Seveda so brezžične IP kamere na voljo v različnih izvedbah, tako da je veliko odvisno od tega, za kakšne naprave se odločite. Morda bo prišla v poštev mini brezžična IP kamera za nadzor vhoda, morda bo najboljša IP kamera WiFi zunanja, ali pa se idealna rešitev skriva drugje. Morda bo prava rešitev skrita IP kamera. Izbira je odvisna od vaših želja in potreb.

IP kamere lahko tudi skrijete

Pravilna namestitev videonadzornih kamer ključnega pomena

Pred namestitvijo videonadzornega sistema se je dobro posvetovati s strokovnjakom. Le tako bosta zagotovljena primeren video nadzor in res učinkovito varovanje objektov. Če nadzorne kamere ne bodo pravilno nameščene, ne bodo zajele celotnega območja in slej ko prej se jim bo kdo izognil. Smiselno je poskrbeti tudi za ustrezno osvetlitev ponoči in za primerno opremo videonadzorne kamere.
V podjetju Mobicom d.o.o. imamo z videonadzornimi sistemi dolgoletne izkušnje, zato vam bomo strezno svetovali, izbran videonadzorni sistem pa namestili zanesljivo.