Digitalni snemalnik arhivira posnetke iz nadzornih kamer

ADS sistemi

Digitalni snemalnik skupaj z nadzornimi kamerami predstavlja osnovo video nadzornega sistema - nadzorno kamero s snemalnikom. Video nadzorni sistemi se danes vse pogosteje uporabljajo za nadzor delovnih procesov in premoženja. Bistvena prednost sodobnih video nadzornih sistemov je nadomeščanje analogne tehnologije z digitalno. Za arhiviranje se danes uporablja digitalni snemalnik, ki lahko arhivira tako posnetke z analognih kot z digitalnih kamer.


Slika prostora, zajeta s pomočjo digitalne ali analogne kamere, se prenese v digitalni snemalnik, kjer se obdela in po potrebi tudi arhivira v spomin snemalnika.
Digitalni snemalnik bo v primeru uporabe analogne kamere signal spremenil v digitalno obliko in ga shranil na trdi disk. Če uporabljamo digitalno IP-kamero, pa bo digitalni snemalnik iz TCP/IP-signala izločil digitalni stream ter ga prav tako shranil na trdi disk snemalnika.

ADS varnostni sistemi

Analogne kamere blagovne znamke ADS

Signal, ki ga oddajajo nadzorne kameres snemalnikom, je lahko analogen ali digitalen. Analogne kamere za sprejem in prenos podatkov uporabljajo televizijske linije, digitalne IP-nadzorne kamere pa računalniška omrežja in internet. Podjetje Mobicom d.o.o. na področju video nadzornih sistemov zastopa blagovno znamko ADS, ki zagotavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.


Vse analogne kamere ADS imajo barvno ločljivost 600/650 TVL, ki zagotavlja jasno in uporabno sliko, kamera, ki ima vključene IR-diode, pa uporablja pametno kontrolo osvetlitve. Digitalni snemalnik na vsakem vhodu omogoča zajem slik v ločljivosti D1 (704 x 576 točk). Najmočnejši model pa zagotavlja zajem slik na vsakem kanalu v realnem času v ločljivosti D1. To pa je največ, kar vam lahko ponudi današnja tehnologija analognih sistemov.

POTREBUJETE SENZOR GIBANJA 360?

IP kamera - cena odvisna od ločljivosti in blagovne znamkeADS IP kamera

Oprema video nadzornih sistemov je v zadnjih letih hitro napredovala, hkrati z razvojem pa so tudi cene opreme postale zelo sprejemljive. Pri zasnovi video nadzornega sistema je izbira kamere vedno odvisna od potreb in želja naročnika, v večini primerov pa je merilo tudi cena. Analogne varnostne kamere v zadnjem času vedno bolj zamenjuje IP kamera, njena cena pa je odvisna predvsem od ločljivosti kamere, tipa shranjevanja in namena uporabe, pa tudi od blagovne znamke proizvajalca. Uporabniku najbolj ustreza IP kamera klasične ločljivosti, sprejemljiva pa je tudi njena cena.

Mobicom d.o.o. vam želi pri zasnovi in vgradnji kakovostnega video nadzornega sistema ponuditi sprejemljivo ceno. Da bi vam prihraniti tudi morebitno neprijetno izkušnjo, so vam na voljo proizvodi, ki jim lahko zaupate: nadzorna kamera s snemalnikom,digitalni snemalnik, digitalne in analogne kamere ADS ter senzor gibanja 360.