Kakovostni CO senzorji in dimni senzorji so nujni za požarno varnost


V podjetju Mobicom iz Trzina se že več kot 20 let ukvarjamo z različnimi varnostnimi sistemi za varovanje bivališč in poslovnih objektov. Skupen element naši široki ponudbi, ki zajema protivlomne in požarne sisteme, video nadzor ter kontrole pristopov, so kakovostni senzorji različnih vrst. Senzor gibanja je sestavni del protivlomnih sistemov, ki hitro zazna premikanje v prostoru in sproži alarm. Običajno je senzor gibanja v prostoru nameščen na višini med 1,8 in 2,3m, da enakomerno prekrije območje, ki ga želimo nadzorovati s protivlomnim sistemom. Vse bolj se na področju varovanja uveljavljajo IR (infra rdeči) senzorji, ki gibanje sočasno beležijo na celotnem območju zaznave. IR senzor deluje tako, da zaznava spremembo toplote v prostoru. Ko IR senzor zazna področje z višjo temperaturo, sproži alarm. V notranjost objektov vgrajujemo notranje brezžične IR senzorje.

notranji IR senzor

Protipožarni sistemi iz naše ponudbe vsebujejo senzorje za detekcijo ogljikovega monoksida ali CO senzorje. Ti omogočajo hitro zaznavo kritične situacije in so nepogrešljivi v vseh domovih, ki jih v celoti ali delno ogrevajo kamini, odprti štedilniki ali lončene peči. Protipožarni sistem lahko vključuje tudi optične senzorje visokih zmogljivosti - HPO. Uporaba patentirane optične komore z digitalnih procesiranjem signalov zagotavlja zaznavo tako počasnih kot hitro razvijajočih se požarov. Izredno kakovostni in izpopolnjeni dimni senzorji iz naše serije požarnih detektorjev Fireclass zaznavajo spremembe temperature in prisotnost CO v prostoru, kjer so nameščeni. Odlikuje jih tudi estetski dizajn in hitra ter preprosta montaža.

Preprečimo požar in na tak način zavarujmo svoja življenja in premoženje s protipožarnimi sistemi in kakovostnimi in natančnimi protipožarnimi senzorji, ki hitro in učinkovito zaznavajo dim in prisotnost ogljikovega monoksida (CO). V podjetju Mobicom vam bomo z veseljem svetovali in vam nudili pomoč pri izbiri in nakupu. Izpolnite spletni obrazec in zaupajte protipožarno varnost izkušenim strokovnjakom.