Senzor gibanja ugodno: magnetni senzor, infrardeči in drugo

Senzor gibanja radarskiSenzor gibanja poskrbi, da se morebitne spremembe ob vhodu v objekt ali v posameznih prostorih hitro zaznajo oziroma da se nemudoma sproži alarm. Tako predstavlja skorajda nujen sestavni del t. i. tehničnega varovanja. Danes se pogosto uporablja brezžični senzor gibanja, cena pa postaja vse bolj ugodna. Izbirate lahko med različnimi tipi naprav. V preteklosti je bil razširjen predvsem magnetni senzor gibanja oziroma magnetni kontakt, danes pa sta priljubljena rešitev infrardeči in radarski senzor gibanja. Cena je lahko zelo ugodna, ne glede na tip naprave, za katero se odločite. To velja še posebej, če nakup opravite pri podjetju Mobicom - za vas smo namreč pripravili najboljšo ponudbo ta hip!


Na kaj morate paziti, ko vgrajujete senzor gibanja?


Odlikuje nas individualen pristop, kar pomeni, da svojim strankam z veseljem priskočimo na pomoč s strokovnimi navodili glede tega, kako namestiti senzor gibanja. Cena in kakovost tako nista edina razloga, zakaj izbrati prav nas. Montaža je sicer v veliki meri odvisna od tega, za kakšen tip naprave gre. Je to žični ali brezžični senzor gibanja? Magnetni senzor gibanja, infrardeči ali radarski senzor gibanja? V osnovi sicer velja, da mora biti senzor gibanja vgrajen tako, da je dovolj oddaljen od naprav, ki oddajajo elektromagnetno valovanje. Obenem ne sme biti usmerjen neposredno proti klimatskim napravam, radiatorjem, oknom ipd., kar je še posebej pomembno pri manjših prostorih. Pazite tudi, da senzor gibanja ne bo usmerjen proti premikajočim se objektom, saj lahko to seveda sproži lažni alarm. Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja oziroma napotke.


Kako deluje magnetni senzor gibanja oziroma magnetni kontakt?


Omenili smo že, da se je v preteklosti uporabljal predvsem magnetni senzor gibanja, natančneje magnetni kontakt. Za zaznavanje gibanja se tu uporablja magnetno polje, ki se v primeru odpiranja prekine, kar posledično sproži alarm. Kdaj torej izbrati magnetni senzor gibanja? Cena je tu zagotovo pomemben dejavnik, saj velja prav magnetni senzor gibanja oziroma kontakt za eno najugodnejših rešitev. Magnetni kontakti omogočajo tudi preprosto uporabo v nočnem času, ko zaradi prisotnosti oseb v stavbi senzor gibanja ne bi bil možen. Tudi pri novogradnjah, kjer razplet ožičenja ne predstavlja omejitve, se lahko magnetni kontakt vgradi v okna in vrata. Magnetni senzor gibanja (kontakt) je lahko tudi vgradni - torej takšen, ki je neopazen - a pri oknih ga je treba vgraditi že pri sami montaži oken.


Magnetni senzor (kontakt) vse pogosteje nadomešča infrardeča tehnologija


Namesto za magnetni kontakt se lahko odločite tudi za infrardeči senzor gibanja. Cena je tu lahko prav tako zelo ugodna, kar velja tako za notranji kot za zunanji, žični ali brezžični senzor gibanja. IR-tehnologija zagotavlja veliko polje pokritja - še posebej pri stropni vgradnji lahko poskrbimo, da ne prihaja do mrtvih kotov.

Senzor gibanja cena


Kakovosten senzor gibanja: različne vrste, ugodna ponudba


Za vas imamo najboljšo ponudbo, ne glede na to, ali iščete žični ali brezžični senzor gibanja. Cena je ugodna tako pri žični kot brezžični izvedbi, izbirate pa lahko tudi med različnimi principi delovanja - magnetni, infrardeči ali radarski senzor gibanja. Za radarski senzor gibanja je značilno, da se vgrajuje v luči. Tako radarski senzor gibanja običajno ni namenjen neposrednemu varovanju objektov, ampak se radarska tehnologija pogosteje uporablja tam, kjer želimo poskrbeti za samodejno razsvetljavo. Pri nas dobite natanko tisto, kar potrebujete - naj bo to infrardeči ali magnetni senzor gibanja (kontakt), seveda pa vam nudimo tudi radarski senzor gibanja za samodejno razsvetljevanje prostorov na podlagi zaznave gibanja oziroma premikanja. Odločite pa se lahko tako za žični kot za brezžični senzor gibanja. Cena, ki je zelo ugodna, je kombinirana z vrhunsko kakovostjo. To je kombinacija, ki je prepričala že mnoge - verjamemo, da bo tudi vas!

VSI SENZORJI GIBANJA

VEČ O SENZORJIH GIBANJA