IP kamera za video nadzor – na preprost način nadzirajte posestvo

IP kamera je varnostna nadzorna kamera, ki se uporablja pri video-nadzornih sistemih za zajem slike. Primerna je tako za stanovanja, kot tudi za poslovne stavbe, pisarne in delavnice ter hiše, ki se nahajajo v odročnih vaseh ali samotnih krajih. Kljub dejstvu, da poznamo različne vrste kamer, ki se med seboj ločijo po obliki in načinu delovanja oziroma tehnologiji, je IP kamera za video nadzor danes najpogosteje uporabljena, saj zagotavlja sliko visoke kakovosti. Še pred nekaj leti so bile IP kamere zgolj trend, vse do danes pa so se precej uveljavile, saj predstavljajo približno 15% vseh video nadzornih sistemov. K naraščajočemu trendu uporabe sta ogromno prispevala ugodna cena IP kamer in dejstvo, da omogočajo 24- urno varovanje z avtomatskim aktivnim opozarjanjem na kritične situacije in dogodke, ki nadzornika v nadzornem centru opozorijo na nedovoljen vstop oziroma dogodek. IP brezžične kamere so zagotovo najboljša rešitev za sodobno varovanje domov, poslovnih in gospodarskih objektov ter drugih zgradb. Uporabniku omogočajo vse, kar pričakuje od video nadzora in varovanja. Uporabljajo se lahko tako izven objekta, kot tudi v njegovi notranjosti, ker pa so na voljo v različnih izvedbah, moramo pred samim nakupom dobro premisliti. Manjše skrite IP kamere so odlična izbira za nadzor vhoda, ki je največkrat izpostavljen nepridipravom. Kateri model izbrati je odvisno od mesta, na katerega nameravamo namestiti IP kamero in od želja oziroma potreb posameznika.

IP kamera - cena

brezžična IP kamera za video nadzor

Zakaj pravzaprav potrebujemo video nadzor?

Predvsem kadar govorimo o bivalnih objektih, je varnost na prvem mestu. Dom je tisti, kjer se moramo počutiti varno. Z uporabo IP kamere na preprost način zmanjšamo občutek strahu, povečamo bivalno udobje in odpravimo napetost, saj smo zaščiteni pred neželenimi dogodki. Na trgu so na voljo različni modeli kamer, med drugimi tudi izjemno cenovno ugodni, pa vendar je ločljivost posnetka tista, ki šteje. V kolikor bo kamera namenjena le preverjanju okolice hiše, visoka ločljivost posnetka ni potrebna, v primeru zaščite pred nepridipravi pa je visoka ločljivost tista, na katero bi se morali osredotočiti pri izbiri vrste in modela kamere. Video nadzor marsikaterega nepridiprava odvrne od izvršitve dejanja, če pa kljub temu pride do vloma ali ropa, pa lahko s pomočjo IP kamere prepoznamo vlomilca.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri primernega video nadzora?

Cena zagotovo ni dejavnik, ki bi ga postavili na prvo mesto pri iskanju primerne IP kamere za varovanje doma ali poslovnega objekta. Smiselno se je seznaniti s tehničnimi lastnostmi, potrebno je natančno preveriti opis izdelka za video nadzor in se po potrebi posvetovati s prodajalcem. Pri izbiri brezžične IP kamere vedno upoštevamo mesto, kamor jo želimo namestiti (okolica hiše ali njena notranjost), saj bomo le s primerno izbrano IP kamero zavarovali naš dom ali poslovni objekt pred nepridipravi. Prodajalca povprašajmo o resoluciji in zmogljivosti naprave, pa tudi o načinu povezovanja, različnih možnostih vidnega kota ter o nosljivosti in stabilnosti IP kamere. Ne pozabimo na dimenzije naprave, ki so pomembne predvsem takrat, kadar želimo, da je kamera očem skrita. V podjetju Mobicom že več kot 20 let s strokovnim znanjem, kakovostnimi storitvami in vrhunskimi izdelki, skrbimo za naše stranke na področju tehničnega varovanja. V naši ponudbi najdete vrhunske video nadzorne sisteme in alarmne sisteme, pa tudi protipožarne sisteme. Pri nas je varnost vedno na prvem mestu in poskrbeli bomo, da bo tako tudi pri vas. Vabimo vas k ogledu naše ponudbe IP kamer.

IP kamera je lahko tudi skrita