Okna - lesena ali iz drugih materialov? Kako poteka obnova?


Okna - lesena ali morda raje lesena okna z aluminijem? To je zagotovo osnovno vprašanje, na katerega morate poiskati odgovor, če gradite ali se odločate za obnovo. Medtem ko so še nedolgo tega mnogi dajali prednost umetnim materialom, se danes situacija spreminja. Vse več ljudi se zaveda odlik, ki jih imajo naravni materiali, pri čemer seveda niso izjema niti okna. Lesena so posledično v zadnjih letih deležna povečanega zanimanja, predsodek, da je vzdrževanje v tem primeru mnogo zahtevnejše, pa se počasi umika ...

KONFIGURATOR LESENIH OKEN

Kako izbrati prava okna? Lesena ponujajo številne prednosti ...

Kaj je torej tisto, kar govori v prid naravnim materialom, ko izbiramo okna? Lesena v prvi vrsti zagotovo odlikuje prijeten videz, ki poskrbi za pridih tradicije, v kombinaciji s sodobnimi tehnološkimi rešitvami pa je mogoče zagotoviti modernejšo nadgradnjo in potrebam sodobnega posameznika prilagojene funkcije (na primer možnost daljinskega prezračevanja na daljavo). Lesena okna obenem zagotavljajo odlično toplotno izolacijo, zaradi česar se mesečna poraba v vašem gospodinjstvo močno zmanjša, poskrbljeno pa je tudi za ustrezno zaščito pred hrupom. Pri tem je nujno opozoriti, da morate biti pozorni na izbiro primerne zasteklitve, prilagojene vašim konkretnim okoliščinam oziroma okolju, v katerem se nahaja vaš dom. Poudariti je treba še, da gre za material, ki diha, zato velja za zelo zdravo izbiro. Tudi če se vi ali kdo izmed vaših najbližjih sooča z alergijami, je to rešitev, s katero ne boste zgrešili.

Obnova starih lesenih okenVzdrževanje lesenih oken

Vzdrževanje in obnova lesenih oken - osnovni napotki

V nasprotju s pogostimi trditvami ni redno vzdrževanje lesenih oken nič posebej zahtevnejše kot pri drugih materialih, zato so morebitne skrbi odveč. Morda je nekoliko večji izziv obnova, a če se boste pri držali osnovnih smernic, ne boste imeli večjih težav. Priporočamo, da obnova poteka z uporabo kakovostnih, po možnosti ekoloških premazov, najbolje tistih, ki so narejeni na vodni osnovi, saj s tem ne boste ogrožali niti svojega zdravja niti okolja. Tovrstna obnova lesenih oken močno podaljša njihovo življenjsko dobo, poskrbi za lepši videz in manjše energetske izgube, zato se vam investicija v kakovost vsekakor splača.

Profesionalna izdelava lesenih oken (tudi v kombinaciji z aluminijem)

V podjetju MARLES poteka izdelava lesenih oken z upoštevanjem najstrožjih meril kakovosti. Med drugim poskrbimo za odkapni profil. Ta zagotavlja zaščito najbolj izpostavljenih delov (krila in podboj) pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Življenjska doba je posledično nadpovprečno dolga, v primeru, da je potrebna temeljitejša obnova oken (poleg premaza še brušenje, kitanje ipd.), pa smo vam na voljo za natančnejše napotke in nasvete glede samega dela in izbire primernih izdelkov. Naša okna (lesena, možna pa je tudi kombinacija z aluminijem) so narejena iz večslojnega lepljenega lesa, zato je možna večkratna obnova, če je to potrebno.

Lesena okna - standardne dimenzije ali po naročilu

Naša izdelava se prilagaja vašim konkretnim željam in zahtevam. Vi imate največji vpliv na to, kako bodo videti vaša nova lesena okna - standardne dimenzije ali pa imate morda kompleksnejše zahteve? Klasične barve ali povsem unikatna izvedba? Izbira je vaša. Poleg standardnih dimenzij lesenih oken za vas izdelamo stavbno pohištvo po naročilu. Naš salon boste našli na Dunajski 151 v Ljubljani, prav tako pa nas lahko pokličete, nam pišete na elektronski naslov ali izpolnite obrazec, ki ga najdete na naši spletni strani. Oglejte si naše različne linije - NATUR, ELEGANT, SOLUTION in SUPREME - ter poiščite kombinacijo lastnosti, ki vas bo prepričala. Ne glede na to, za katero možnost se na koncu odločite, vas čakata energetsko varčno stavbno pohištvo, za katerega je mogoče pridobiti subvencijo Eko sklada, in dovršen dizajn, ki bo dopolnil in obenem nadgradil podobo vašega doma.