Les alu okna izdelujemo iz kvalitetnih materialov in v različnih dimenzijah

Les alu okna so izdelana iz vrhunskih materialov, kar pomeni, da so vzdržljiva in da imajo dolgo uporabno dobo. Sestavljena so iz dveh materialov, ki se med seboj odlično dopolnjujeta. Les, ki je na notranji strani okvirja, predstavlja odličen izolacijski material. Daje občutek topline in domačnosti, ustvarja dobro klimo v prostoru in ima zelo lep estetski videz. Aluminij, ki je nameščen na zunanji strani okvirja, mu nudi odlično zaščito pred raznimi vremenskimi vplivi poleg tega pa zmanjšuje stroške vzdrževanje alu - les okna. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami alu les oken, izdelamo pa vam jih tudi po meri. Vabljeni v naše salone, kjer si lahko ogledate in preizkusite alu les okna. Ljubljana, Limbuš in Podvleka so mesta, kjer imamo razstavno prodajne salone.

IZBERITE PRAVA OKNA ZASE!

Lesena okna imajo na zunanji strani alu profil, ki ščiti najbolj izpostavljen del podboja, krila

Marles lesena okna so na voljo v štirih kolekcijah: Natur, Elegant, Solution in Supreme. Kolekcijo Natur sestavljajo lesena okna, ki so narejena iz hrasta, smreke, bora, macesna ali merantija. Obdelana so po standardu EN 942, profili, so lepljeni večslojno, posušena na vlažnost 13% so lastnosti, ki tvorijo vrhunski izdelek. Vgradne debeline linije Natur so 68, 78 in 92 mm in so pravokotne, poševne, ločne in polokrogle oblike. Načini odpiranja so kombinirano, fiksno, drsno - nagibne stene, dvižno - drsne stene, zložljive stene in odpiranje navznoter/navzven. Imajo dvoslojno ali troslojno zasteklitev, s toplotno prehodnostjo od 0,5 - 1 W/m2K. Tipsko sta vgrajeni dve tesnili v pripiri in pri dveh modelih je dodatno tesnilo vgrajeno pod steklitveno lestvico. Odkapni aluminijasti profil ščiti najbolj izpostavljen del podboja in krila pred vsemi vremenskimi vplivi. Ker je odkapnik potegnjen iz notranjosti lesenega profila, ne predstavlja toplotnega mostu, s čemer so zagotovljene boljše vrednosti toplotne prevodnosti.

Alu les okna prednosti

Les alu okna imajo aluminijasto oblogo, ki nudi odlično zaščito pred vremenskimi vplivi

Kolekcijo Elegant, Solution in Supreme tvorijo lesena okna z alu oblogo. Kolekcija Elegant je zaradi svoje sodobne podobe in tehničnih lastnosti najboljša izbira za pasivne, nizkoenergijske in energetsko pozitivne objekte. Imajo dvoslojno ali troslojno zasteklitev, z dvema ali tremi tesnili in možnostjo vgraditve dodatnega tesnila v aluminijasto oblogo. Alu obloga zunanjosti nudi zaščito pred vremenskimi vplivi. Izbirate lahko med barvami po RAL lestvici ali imitacijami različnih vrst lesa ter med spojenimi in varjenimi vogali alu obloge. Kolekcijo Solution predstavljajo toplotne karakteristike profila, ki so zelo varčni in zato najprimernejši za vgradnjo v pasivne objekte. Sestavlja jih troslojno steklo, tri tesnila od tega sta dve tesnili vgrajeni v pripiri lesenega okna, eno pa pod steklitveno lestvico. Imajo lepljeni profil z vgrajeno izolativno poliuretansko peno, ki zagotavlja visoko stabilnost, trdnost in torzijsko togost. Alu obloga skrbi za zaščito okvirja pred vremenskimi vplivi, zmanjšuje pa tudi stroške vzdrževanja. Kolekcijo Supreme odlikuje sodoben izgled ter uporaba najboljših materialov in najboljših tehnoloških rešitev. Poudarjene ravne linije robov in zaključkov krila, dodaten izbor eksotičnega lesa ter široka izbira barv so lastnosti, ki so značilne za kolekcijo Supreme. Imajo troslojno zasteklitev s toplotno prehodnostjo 0,5 W/m2K, tri standardno vgrajena tesnila, izolacija s poliuretansko peno ali sistemom Termoscudo pri določenih modelih vrhunske kakovosti.

Alu les okna - Salon v Ljubljani

Številne prednosti les alu oken jih naredijo varna in preprosta za uporabo ter vzdrževanje

Za les alu okna nudimo široko paleto barvnih premazov po RAL in po naši barvni lestvici. Uporabljamo pokrivne in lazurne barve, ki so okolju in človeku prijazne, saj so narejene na vodni osnovi. Površinska obdelava je narejena s trikratnim nanosom barvnega premaza. Najprej se naredi osnovna impregnacija, zatem sledi vmesni nanos s potapljanjem, na koncu pa še nanos z brizganjem. Večina naših les alu okvirjev ima okovje za kombinirano odpiranje, ki omogoča odpiranje na stežaj ali pa na kip. Standardno vgrajeno trpežno in kakovostno okovje ROTO z nosilnostjo do 130 kg, je srebrno pasivirano in ima pokrivne kapice. Okovje se lahko nadgradi do varnostne stopnje RC2. Za sproščeno in udobno bivanje je varnost predpogoj. Imajo tudi dobro požarno varnost, saj les ponuja večjo odpornost na ogenj kot beton.

CENA ALU LES OKEN