Pošlji povpraševanje

Katera okna izbrati, da bodo najbolj primerna za vaš dom

Pri zamenjavi ali pri novogradnji je zelo pomembna odločitev, katera okna izbrati. Najsi gre za dotrajana okna ali pa za prvo vgraditev, okna so ne le pomemben del izolacije, ampak tudi eden najvidnejših arhitekturnih elementov. S sodobnimi okni boste dosegli dobro toplotno (in zvočno) izolacijo, kar se seveda pozna pri stroških ogrevanja in hlajenja, na odločitev, katera okna izbrati, pa pomembno vpliva tudi izbira materiala in pa barvni odtenek oken. Vrhunska lesena okna Marles imajo odlične lastnosti in so s svojimi številnimi okvirji dobra izbira za tradicionalne in za moderne hiše. Nudimo pa tudi alu les okna, katerih prednosti so predvsem v združevanju najboljšega, kar ponuja vsak od materialov.

Katera lesena ali alu les okna izbrati

Pestra barvna karta lesenih oken

Lesena okna so še vedno stalnica, saj je danes možna zares široka izbira vrst lesa. Naša linija ponuja les smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija. Po želji, vam lahko tudi skombiniramo različne vrste lesa in tudi eksotičnega lesa. Videz okenskega krila lahko tako povsem prilagodite svojihm zahtevam, da se odlično ujema tako z zunanjostjo kot z notranjo opremo. Tudi oblike oken so prilagodljive, saj so lahko različno debela. Lesena okna so izdelana iz kakovostnega dolžinsko nespojenega lesa, ki je lepljen po najvišjih merilih. Poskrbijo za čudovit občutek povezanosti z naravo in hkrati za večno eleganco. Poleg dolgotrajne funkcionalnosti obljubljamo tudi, da so lesena okna vam in okolju prijazna. Tudi, če se odločite za barvana okna, so pokrivne barve povsem zdrave in izdelane na vodni osnovi. Izbran barvni odtenek bo še zadnji detajl do popolnih novih oken, ki bodo polepšala vaše domovanje.

Čeprav je na trgu veliko materialov, se morate zavedati, da imajo moderna lesena okna prav tako odlične lastnosti. Danes so prav tako vodoodporna, nudijo dobro toplotno izolativnost, so mehansko odporna, prepuščajo svetlobo in zvočno izolirajo. Največja prednost lesenih oken je majhna toplotna prehodnost in seveda naravni material. S pravim vzdrževanjem lahko imajo dolgo življenjsko dobo.

Alu les okna z najboljšimi lastnostmi obeh

Veliko uporabnikov se odloča tudi za kombinirana alu les okna. Prednosti teh so prav tako široke, predvsem pa gre za dejstvo, da takšna okna združujejo najboljše lastnosti obeh materialov. Alu obloga poskrbi za enostavno, praktično minimalno vzdrževanje in čiščenje. Tudi aluminij je možno 100% reciklirati, tako da gre še vedno za zelo okolju prijazna okna. Ko govorimo o videzu, lahko pri Marlesu izberete katero koli barvo iz RAL lestvice ali pa katero od naravnih odtenkov lesa. Tudi oblika oken je prilagodljiva, saj lahko izbirate med varjenimi in spojenimi vogali alu maske.

Alu les okna Marles zanesljivo tesnijo in nudijo odlično zaščito pred UV žarki. Bolj bodo odporna proti zahtevnim vremenskim pogojem, preprečila razpoke, puščanje ter napade lesnih črvov in drugih škodljivcev. Za les alu okna so prednosti zares številčne. Če vas zanimajo še druge specifike, nas seveda kontaktirajte in z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja ter vam svetujemo, natančno katera okna izbrati.

Visoko funkcionalna okna modernih oblik

Marles lesena okna in alu les okna so opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje. To pa lahko nadgradite še z daljinskim upravljanjem, časovno omejenim zračenjem, tudi samodejnim zračenjem na intervale in na daljavo. Vse to je mogoče s pomočjo naše aplikacije za pametne telefone. Če izberete lesena okna, je lahko okovje tudi skrito, da še poudarite lepoto samega materiala. Poskrbeli smo tudi za varnost. Natančna izdelava, visoko kakovostni materiali in okovje zagotavljajo visoko zaščito pred poškodbami in vlomu, tudi do RC2 varnostne stopnje.

Oblike lesenih okenAlu les okna prednosti

Naša izbrana kolekcija lesenih oken ima moderen videz z ravnimi linijami in detajlnimi zaključki. Zunanja stran lepo poudari arhitekturo zgradbe ter dobro deluje s fasadnimi detajli. Gre torej za praktična, zanesljiva in estetsko dovršena okna. To dokazujejo tudi številni certifikati neodvisnih institucij, tako domačih kot tujih. Trajnost in visoke tehnološke rešitve nas vodijo v prihodnost, kar cenijo številne stranke, ki so pri nas že izbrale lesena ali alu les okna.

Linije Marlesovih oken

Ponujamo vam več linij izvrstnih oken, s katerimi bo vaše domovanje zaživelo. Marles Natur poskrbi za optimalno vlažnost prostorov s svojo specifično zgradbo lesa in blagodejno vpliva na dihala. Za izredno zdrav material bo to najboljša izbira. Linija Elegant je predvsem sodobna, tehnološko dovršena, primerna za energetsko varčne stanovanjske objekte. Tudi Solution ima svoje prednosti: profil ima izjemne toplotne karakteristike, okna pa so v primerjavi s konkurenčnimi do 30 % varčnejša. Ne nazadnje pa je tu linija alu les oken Marles Supreme z modernimi ravnimi linijami ter ogromno možnostmi pri izbiri barvnih kombinacij. Na naši spletni strani si lahko ogledate in preberete več o različnih modelih.

Pri izbiri oken je pametno že takoj pomisliti tudi na vgradnjo zunanjih senčil (rolete, žaluzije ...). Na vašo željo izdelamo tudi primerna polkna. Zaščita oken in prebivalcev je zelo pomembna, da boste živeli udobno, varno in zdravo. Posvetujte se z nami o vseh možnostih, da izberete najboljša okna za svoj dom.