Nega kože na obrazu pomembna, saj je obraz najbolj izpostavljen zunanjim obremenitvam

Nega kože na obrazuPravilna in redna nega kože na obrazu bo ohranila njeno čvrstost in zabrisala nekatere spremembe, ki jih prinaša čas. Sodoben način življenja vpliva na naše zdravje in na imunski sistem, ta pa vpliva tudi na kožo, ki je prepuščena številnim obremenitvam, kot sta stres in nepravilna prehrana. Onesnaženost zraka, vroče poletno sonce in ledeno mrzle zime kožo na obrazu lahko tako poškodujejo, da se na njej začnejo pojavljati vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube. Koža na obrazu izgubi sijaj in napetost.

SPECIALNA NEGA OBRAZA

Nega kože na obrazu še zlasti pomembna pozimi

Nega kože na obrazu je še kako pomembna v zimskem času. Pozimi je naša koža na obrazu namreč izpostavljena na eni strani hladnemu, suhemu zraku zunaj, na drugi pa toplemu in vlažnemu zraku v prostorih, kjer bivamo. Oba dejavnika posledično seveda izsušujeta našo kožo. Koža na obrazu tako postane suha, mestoma luščeča, groba in razdražena. Suha koža lahko srbi, zateguje, v skrajnih primerih pa tudi poka, kar je zelo boleče. Zato je pomembno, da nega suhe kože na obrazu vključuje vlažilne kreme, v katerih naj bo tudi dovolj hranilnih snovi, ki bodo koži povrnile vlago in mehkobo. Na voljo so izdelki, ki kožo vlažijo in hkrati tudi mastijo: mleko, losjoni, kreme za telo. Nega obraza pozimi mora vključevati tudi hranilne maske.
Redno nego kože pa naj dopolnjujejo uravnotežena prehrana, vlaženje in zaščita pred soncem in vetrom. Pomembno je tudi, da uporabljamo izdelke, ki so namenjeni določenemu tipu kože.

Nega kože z aknami


Nega aknaste kože prilagojena posamezniku

Nega obraza, ki jo nudi kozmetični salon Hiša lepote Porenta Ljubljana, je različna - na voljo je tako klasična nega obraza kot specialne nege, na primer nega aknaste kože. Včasih je prevladovalo mnenje, da mozolji in akne nastanejo zaradi nepravilne prehrane ali zaradi umazane kože. Danes vemo, da so te težave posledica mastne kože in nekaterih psiholoških dejavnikov, denimo stresa. Nega aknaste kože z globinskim čiščenjem zmanjšuje število mozoljev in infekcij ter preprečuje pojavljanje novih. Nega aknaste kože je izvedena s posebno pozornostjo na vrsto kože vsake posamezne stranke.

NEGA SUHE KOŽE