Masaža obraza lahko služi kot odlična sprostitev

Danes vsak posameznik živi izjemno hitro, v tem hitrem tempu življenja pa so skrbi in stres velikokrat žal stalnica. Vendar se moramo prav vsi zavedati, da si je med tem hitrim in natrpanim tempom življenja potrebno privoščiti nekaj minut v dnevu tudi povsem zase.

Za odlično sprostitev in ”proti stresen tretma” nam lahko služi masaža obraza, ki je izjemno sproščujoča, poleg tega pa odlično vpliva tudi na videz kože na obrazu. Z masažo obraza bomo namreč poskrbeli za dobro prekrvavitev dela, ki ga masiramo, koža pa bo tako sijoča in napeta, poleg tega pa bo na našem obrazu tudi veliko manj gubic.

Masaža obraza

Kakšen je postopek masaže obraza, ki ga lahko izvedemo kar doma?

Postopek preproste masaže obraza ni zapleten, zato lahko masažo obraza izvajamo kar doma. Dan danes obstaja veliko različnih tehnik masaže obraza, skupna lastnost skoraj vseh pa je, da morajo biti gibi, s katerimi obraz masiramo, odločni in trdni, a hkrati zelo nežni, saj nežne kože na obrazu ni priporočljivo vleči ter raztegovati. Strokovnjaki priporočajo, da ne masiramo suhe kože, pač pa za lažje drsenje prstov po koži uporabimo olje (seveda moramo biti pri tem pozorni, da izberemo tip olja, ki ustreza naši koži)  ali gel, kremo ali balzam za čiščenje obraza. Pri masaži obraza moramo biti pozorni tudi na to, da se produkt med masažo bodisi ne posuši, bodisi povsem ne vpije v kožo – če se to zgodi, ga je dobro dodati še malo, da bodo naši prsti po koži spet gladko drseli.

Seveda je potrebno povedati tudi nekaj o sami tehniki masaže obraza. Najprej na vsaki strani obraza v predelu senc poiščemo točko kjer ob pritisku nekoliko zaboli, nato pa počasi in nežno masiramo s krožnimi gibi do nosnic in nazaj. To pot trikrat ponovimo. Po tem zapremo oči in s prstoma nežno pritisnemo na kotičke očes. Zadržimo tri sekunde in trikrat ponovimo. Sledi masaža predela senc in obrvi. Z blazinicama kazalca in sredinca nežno masiramo čelo vse od notranjih kotičkov obrvi, pa do senc. Dobro je, da delamo manjše krožne gibe in nežno ter počasi zmasiramo celo čelo, s tem pa pomagamo sprostiti mišice, ki so pogosto zaradi gubanja čela iz povsem vsakdanjih razlogov (skrbi, jeza, nevšečnosti itn.) nekoliko zakrčene. Zmasirati moramo seveda tudi lica, kar storimo tako, da nežno masiramo lica od zunanjih kotičkov nosnic do ušes uporabimo lahko od dva do štiri prste ene roke. Ob vsem tem pa nikakor ne smemo pozabiti na predel ust. Zmasiramo ga tako, da nežno masiramo od spodnje ustnice do zgornjih kotičkov ustnice.

Nega obraza

Masaža obraza proti gubam v Hiši lepote Porenta je kakovostna in sproščujoča

Kljub vsemu pa se je potrebno zavedati, da masaža obraza doma nikakor ne more nadomestiti profesionalne masaže obraza v salonu, kjer delo opravijo strokovnjaki. V Hiši lepote Porenta svojim strankam ponujamo masažo obraza v Ljubljani. Pri tem lahko stranke izberejo lifting masažo obraza ali navadno masažo obraza. Seveda pa izvajamo tudi masažo obraza proti gubam. Storitev je profesionalno izvedena, vi pa se boste med masažo zares sprostili in si nabrali moči za izzive, ki vas čakajo prihodnji dan.

Poleg masaže obraza proti gubam, svojim strankam ponujamo tudi druge kozmetične storitve. Ena izmed zelo atraktivnih v zadnjem času je podaljševanje trepalnic, ponujamo pa še možnost nege obraza, ličenja in depilacijo. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa dodatna vprašanja, ki se vam pred masažo obraza še zastavljajo.

Preverite še preostale masaže iz naše ponudbe