Nega aknaste kože - potreben je nežen pristop


Nega aknaste kože zahteva nežen pristop. Nega aknaste kože vključuje odstranjevanje odvečnega loja, najboljši postopek za to pa je redno čiščenje obraza. Do trikrat na dan se umijte z mlačno vodo, gelom ali milom in kožo nežno obrišite z mehko brisačo. Izberite gel ali milo, ki lahko vsebuje antimikrobne učinkovine. Čiščenje povzroča šibak piling, ki pripomore k odstranitvi povrhnjih plasti kože in čepkov v izvodilih lojnic. Mesečno pa je najbolje opraviti kar globinsko čiščenje kože na obrazu v kozmetičnem salonu.


nega kožeNega aknaste kože se začne z globinskim čiščenjem obraza


Globinsko čiščenje obraza pomaga izsušiti mozolje in deluje antibakterijsko. Nega aknaste kože z globinskim čiščenjem prinaša naslednje učinke: očiščene pore,zmanjšanje izločanja loja in s tem manj aken,preprečevanje razvoja bakterij,izginotje pordelosti inpreprečevanje nastanka keloidnih brazgotin. Po globinskem čiščenju se nega aknaste kože nadaljuje z masažo obraza, lahko tudi z limfno drenažo.

V NAŠI PONUDBI TUDI PODALJŠEVANJE TREPALNIC


Prav tako je potrebno upoštevati nekaj osnovnih vsakodnevnih pravil. Zaščitite kožo pred soncem, ki je - v nasprotju s splošnim prepričanjem - lažni prijatelj pri zdravljenju aken. Predvsem pa je pomembno, da ne stiskate mozoljev, ker boste s tem iztisnili številne bakterije na površino kože in tako povzročili širjenje vnetnih sprememb po koži in seveda stanje še poslabšali.


Nega kože je pozimi ravno tako pomembna kot poleti


Nega kože telesa je še kako pomembna v zimskem času, saj je takrat naša koža, še zlasti na obrazu, izpostavljena na eni strani hladnemu, vlažnemu zraku zunaj, na drugi pa toplemu in suhemu zraku v prostorih, kjer bivamo. Oba dejavnika posledično seveda izsušujeta našo kožo, obenem pa je nenehno menjavanje hladnega in vlažnega s toplim in suhim zrakom za našo kožo kar precejšnji šok. Nega kože telesa pozimi naj bo prilagojena, zadostna in redna. Da bi preprečili pojav izsuševanja moramo kožo oskrbeti z zadostno količino vlage.

nega aknaste kože


Danes lahko koži na različne, neagresivne in varne načine v veliki meri povrnemo zdravje in s tem tudi lepoto. Z nekirurškimi metodami za pomlajevanje kože pomlajujemo predvsem vrhnje plasti kože, tako da odstranimo pigmentne madeže, globoke pore, drobne brazgotine, gubice in gube, vplivamo pa lahko tudi na volumen obraza. Oglejte si celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.hisalepoteporenta.si/nega-aknaste-koze-na-obrazu