Pošlji povpraševanje

Mladosten videz kože

Vidimo lahko torej, da bomo z masažo obraza izboljšali prekrvavitev in tudi prehranjenost kože kar pomaga pri ohranjanju mladostnega videza in odpravljanju gub. S pomočjo masaže bomo ohranili prožnost kože v vseh njenih plasteh, koža pa bo tako postala mehkejša in sijoča. Poleg tega bomo z masažo izboljšali limfno in krvno cirkulacijo kar bo pripomoglo pri hidraciji kože, saj masaža spodbuja prehajanje hranil na površje kože. Masaža obraza poživi polt ter pospeši izločanje toksinov iz obraza.

Preberite tudi: nega obraza >>

Masaža obraza

Obstaja veliko različnih tehnik masaže obraza, vendar je vsem skupno to, da morajo biti gibi, ki jih pri masaži uporabljamo trdni in odločni. a hkrati zelo nežni, saj nežne kože na obrazu ni priporočljivo vleči ter raztegovati. Strokovnjaki priporočajo, da ne masirate suhe kože, pač pa za lažje drsenje prstov po koži uporabite olje (izberite enega ali kombinacijo več olj, ki so primerni za vaš tip kože) ali gel, kremo oz. balzam za čiščenje obraza.

V nekaterih primerih se lahko zgodi, da koža na masažo reagira – postane rdečkasta in prične peči. To pomeni, da na kožo verjetno preveč pritiskamo in je zato bolje, da se zatečemo k bolj nežni masaži.

Masaža obraza proti gubamPostopek masaže obraza proti gubam

Masažna tehnika

Zelo popularna je predvsem med predstavnicami ženskega spola masaža obraza Shiatsu. Pri tej vrsti masaže večinoma uporabljamo le blazinice svojih prstov (največkrat kazalca in sredinca), masažo pa izvajamo izjemno nežno. Na vsaki strani obraza v bližini senc najprej poiščemo točko, kjer ob pritisku nekoliko zaboli, nato pa počasi in nežno masiramo s krožnimi gibi od nosnic do teh dveh točk na vsaki strani obraza. Postopek trikrat ponovimo. Zapremo oči in s konico prsta nežno pritisnemo v oba kotička očes. zadržimo tri sekunde, in tudi ta postopek trikrat ponovimo. Z blazinicama kazalca in sredinca nežno masiramo čelo vse od notranjih kotičkov obrvi, pa do senc. Potrebno je delati manjše krožne gibe in nežno ter počasi zmasirati celo čelo in s tem sprostiti mišice, ki so pogosto zaradi gubanja čela iz povsem vsakdanjih razlogov, kot so skrbi, jeza ali druge nevšečnosti, nekoliko zakrčene. Z blazinicama kazalca in sredinca nežno masiramo od sredine spodnje ustnice do zunanjih kotičkov ustnic. Nežno zmasiramo še lica od zunanjih kotičkov nosnic proti ušesom in zunanjemu delu čeljusti. Uporabimo lahko dva do štiri prste ene roke.

Se borite s suho kožo? >>

Masaža obraza v Hiši lepote Porenta

Seveda pa je pozitivno, da se za masažo odločimo tudi v kozmetičnem salonu, kjer bodo masažo izvedli profesionalci. V Hiši lepote Porenta ponujamo tudi masažo obraza proti gubam. Masaža obraza proti gubam je izjemno sproščujoča in prijetna, koža pa je po masaži napeta in sijoča. Poleg klasične masaže obraza se lahko stranke pri nas odločijo tudi za masažo obraza in lasišča. Masaža obraza se izvaja v Ljubljani in je tako enostavno dostopna tudi ljudem, ki se nahajajo v okolici našega prelepega glavnega mesta.