Nego obraza z aknami je bolje prepustiti strokovnjaku

Nega obraza z aknami je drugačna od drugih, saj je koža dosti bolj občutljiva in dovzetna za nastanek novih aken. S pravilno nego doma in rednim obiskom v kozmetičnem salonu lahko kožo očistimo ter preprečimo nadaljnje vnetje. Izbiro nege obraza z aknami prepustimo strokovnjaku, ki bo točno vedel, kako globinsko očistiti kožo. Ste vedeli, da lahko tudi sami pripomoremo k manj aknasti koži?


Hiša lepote Porenta v Ljubljani - Nega obraza za sijočo in zdravo kožo

Zdi se, da akne še vedno povezujemo z najstniškimi leti, toda raziskave kažejo, da ima 54 % žensk starejših od 25 let še vedno težave z njimi. Vzrokov za to je kar nekaj. Stres, hormonska nihanja, uporaba neprimernih izdelkov za kožo, vlaga, vročina in trenje. Vse to lahko povzroči čezmerno delovanje nadledvične žleze, ki začne čezmerno proizvajati sebum. Pomanjkanje kisika v porah, ki ga povzročijo maščobe in kožne celice, ustvari gojišče za bakterije. Te povzročijo vnetje okoli folikla, zatekanje in nastanek aken.

Za pravočasno preprečitev aknaste kože lahko delno poskrbimo tudi sami, in sicer tako, da zmanjšamo stres v svojem življenju, nosimo oblačila iz naravnih tkanin, spremenimo prehrano in poskrbimo za pravilno domačo nego aknaste kože. Hiša lepote Porenta vam nudi nego obraza v Ljubljani. Za nego obraza z aknami poskrbimo s tretmajem, ki vsebuje površinsko čiščenje, vapozon, ročno čiščenje aken in ogrcev, globinsko čiščenje z vakuumskim aspiratorjem ter dezinkrustacijo, ampulo, limfno drenažo, masažo in masko. Če potrebujete dodatno nego obraza, lahko izberete paket za aknaste kože, ki vsebuje 10 tretmajev.

Negaobraza z aknami pri strokovnjakih


Za pravilno nego aknaste kože moramo poskrbeti tudi doma

Če lahko pri klasični negi kože tu in tam izpustimo kakšen korak, si tega pri negi obraza z aknami ne smemo privoščiti. Nega aknaste kože potrebuje vsakodnevno čiščenje in pravilno oskrbo. Prvo pravilo pri negi kože je, da odstranimo vsa ličila. Nega aknaste kože zahteva uporabo mlačne vode, saj lahko premrzla ali prevroča voda poslabšata akne. Paziti moramo, da uporabimo ustrezne čistilne izdelke, ki so nekomedogeni. Čistilna sredstva naj bodo brez alkohola. Zavedati se moramo, da enaka čistilna sredstva ne bodo učinkovala enako na aknasti in normalni koži. Če se zdi, da mentol in sivka normalno kožo očistita in osvežita, aknasto kožo razdražita. Priporočena je nežna uporaba pilinga, ki bo odstranil odmrle kožne celice s površja kože s tem pa preprečil mašenje por. In kar je najbolj pomembno, je, da pustimo, da se akne pozdravijo naravno, brez stiskanja, ki bi lahko povzročilo brazgotinjenje. Nega kože je pravilna tedaj, ko odstranimo vse nečistoče, odmrle celice in bakterije, ki so se nabrale na povrhnjici in ohranimo le nekaj naravne varovalne maščobe. Pri negi obraza z aknami moramo paziti, da ne izsušimo obraza in si s tem ne nakopljemo nove težave - suhe kože.

Za pravilno nego braza lahko poskrbimo že doma


Nega suhe kože na obrazu mora biti pravilna in redna

Koža, ki je suha, napeta, hrapava ali celo razpokana, je zelo občutljiva. Izsušitev kože ni odvisna le od tipa kože, ampak tudi od zunanjih in notranjih dejavnikov. Med zunanje dejavnike spadajo vremenski pogoji, UV svetloba in nepravilna nega kože. Če v našo rutino nege suhe kože na obrazu spadajo pogosta umivanja kože in pilingi lahko z njimi naredimo več škode kot koristi. Notranji dejavniki so navadno tisti, na katere nimamo veliko vpliva. Starost, hormoni in genetika. S staranjem se zmanjša delovanje žlez lojnic v koži, kar povzroči izsušitev kože in nastanek gubic. Z nihanjem hormonov zaniha tudi ravnovesje vlage v koži, ki jo določa edinstven genom. Ta poleg ravni vlage in lipidov določa še ostale značilnosti naše kože, kot je pigmentacija. Nega suhe kože na obrazu mora biti redna in pravilna z nežnimi čistilnimi izdelki, katerih sestava je na vodni osnovi. Kožo moramo oskrbeti z vlago, zato so kreme in olja ključnega pomena. Draženje kože preprečimo z uporabo izdelkov brez dišav. Za nego suhe kože na obrazu moramo najprej uporabiti čistilno mleko, ki bo ohranilo naravni pH kože. Sledi naj uporaba blagega tonika, ki koži povrne elastičnost in na koncu še vlažilne kreme.