Pedikura - nega stopal in nohtov na nogah

Stopala so najbolj obremenjeni del človeškega telesa, saj od jutra do večera nosijo celotno težo telesa, poleg tega pa jih dodatno obremenjujejo pretesna ali drugače neustrezna obuvala. Ob dolgotrajnem zanemarjanju nog in stopal postane koža suha, groba in trda, predvsem na petah in blazinicah nog.

Pedikura je kozmetični postopek, s katerim poskrbimo za nego nog oz. stopal, oblikovanje nohtov ter odstranjevanje poroženele in suhe kože na stopalih. Medtem ko se klasična pedikura posveča negi kože in nohtom, pa je medicinska pedikura usmerjena v odpravljanje težav s stopali in nohti na nogah. Na nohtih se lahko namreč pojavijo glivice, noht lahko postane odebeljen, izredno boleč je tudi vraščen noht. Prav tako je lahko zelo boleče tudi kurje oko.

V Hiši lepote Porenta Ljubljana vam je na voljo klasična pedikura, za resnično kraljevsko nego nog in nohtov pa bo poskrbela kraljevska pedikura.

Klasična in medicinska pedikura v Hiši lepote Porenta Ljubljana

Klasična pedikura ne bo poskrbela samo za odstranjevanje trde kože ter oblikovanje in urejanje nohtov, ampak tudi za odstranjevanje kurjih očes in sanacijo vraščenih nohtov. Ko bodo nohti urejeni, bomo vaša stopala zmasirali, nohte pa po vaši želji nalakirali. Kraljevska pedikura po kopeli vključuje piling, ki mu sledi urejanje stopal ter oblikovanje nohtov. Po masaži na stopala nanesemo še posebno negovalno masko za stopala, nohte pa nalakiramo.

Za še lepši videz nohtov na nogah vam ponujamo tudi gelish lakiranje nohtov. Nohte vam lahko nalakiramo z gel laki različnih barv, na voljo so tudi poslikave in klasično francosko lakiranje. Gelish lakiranje nohtov je bistveno bolj obstojno kot klasično lakirani nohti, obenem pa lahko z geliranjem prikrijemo morebitne pomanjkljivosti, na primer manjkajoč noht ali pa grbine na njem.

pedikuranega stopal

Medicinska pedikura - odstranjevanje kurjih očes in sanacija vraščenih nohtov

Kurje oko je izjemno nadležna težava, ki nastane na prstih ali blazinicah stopala, največkrat zaradi statičnih nepravilnosti ali pa neudobne obutve. Zaradi stalnega pritiska na živčne končiče v koži je lahko tvorba izrazito boleča. Odstranjevanje kurjega očesa je eno najpogostejših opravil, s katerimi se ukvarja medicinska pedikura. Za odstranjevanje kurjega očesa so potrebne snovi, ki povsem neboleče omehčajo trdo, poroženelo kožo. Običajno je to topla kopel, ki kožo zmehča, kurja očesa pa nato lahko odluščimo s skalpelom.

Medicinska pedikura pogosto vključuje tudi sanacijo vraščenih nohtov. Vraščen noht je dandanes zelo pogosta izredno boleča težava, ki nastane zaradi nepravilne rasti nohta. Noht se ob robovih vraste v kožo, kar pogosto pripelje do vnetja in zagnojenega tkiva. Težavo lahko preprečimo tako, da na vraščen noht s posebno tehniko nalepimo sponko, ki noht poravna in s tem prepreči njegovo vraščanje.

Pedikura je namenjena vsem, ki jih pestijo različne težave na stopalih, in tudi vsem, ki si želijo ohraniti zdrava in lepa stopala. Obiščite nas ali nas poiščite na spletu. Vabljeni!

Hiša lepote Porenta | Pedikura, klasična pedikura, medicinska pedikura, Ljubljana, kurje oko - povezave do naše spletne strani: