Kakšna je razlika med permanentnimi in umetnimi trepalnicami?

Skoraj vsa dekleta si želimo dolgih in lepih trepalnic z volumnom. Največkrat za to posežemo po maskarah, ki nam obljubljajo izjemen volumen in trajnost trepalnic, vendar se v zadnjih letih vse bolj kaže trend permanentnih trepalnic, ki so postale pravi modni hit, vse več deklet pa se za njih odloča prav zaradi njihove dolge obstojnosti in izjemnega volumna, ki ga permanentne trepalnice ponujajo. Pri tem pa moramo že takoj na začetku poudariti, da permanentnih trepalnic nikakor ne smemo enačiti z umetnimi trepalnicami. Trepalnice, ki jih kupimo v trgovini in si jih sami zalepimo na svoje trepalnice, imenujemo umetne trepalnice. Pritrdimo jih samo takrat, ko jih želimo uporabljati. Z njimi ne moremo spati ali se rekreirati, pač pa jih moramo po koncu dneva odstraniti z oči. Že takoj na začetku lahko torej vidimo, da umetne trepalnice trajajo manj časa, kot permanentne trepalnice, poleg tega pa se razlikujejo tudi po teži. Permanentne trepalnice bodo poskrbele za naraven videz dolgih in gostejših trepalnic, ki si jih želi vsako dekle.

Podalševanje trepalnic

Kako poteka permanentno podaljševanje trepalnic?

Preden se odločimo za permanentne trepalnice, pa se moramo podrobno spoznati s samim postopkom njihove namestitve. Vse skupaj bo izgledalo tako, da se bomo pred namestitvijo volumenskih trepalnic pogovorili s stilistom, ki nam bo pojasnil kako bo ves postopek potekal in se z nami pogovoril o tem, kakšne trepalnice si sploh želimo. Tudi permanentne trepalnice se namreč razlikujejo tako po dolžini kot tudi po volumnu. Ko bomo izbrali trepalnice, ki si jih želimo se bo pričel permanentno podaljševanje trepalnic, pri katerem bo stilist najprej dobro očistil trepalnice in veko, saj bodo permanentne trepalnice le tako ostale trajne. Lepilo s katerimi so permanentne trepalnice pritrjene na naše trepalnice se ob prisotnosti umazanije lahko manj trdno prime naših trepalnic. Za namestitev novih trepalnic si je dobro rezervirati okrog 2 uri časa, če pa se odločimo za obnovo trepalnic, bo zadostovala že ura in pol časa. Sam postopek namestitve permanentnih trepalnic ne boli in je zelo sproščujoč, trepalnice pa so daljše in imajo po podaljševanju tudi veliko več volumna.

Daljše trepalnice

Kaj moramo narediti, da bodo permanentne trepalnice trajale dlje?

Ko imamo permanentne trepalnice enkrat nameščene pa je zelo pomembno, da znamo za njih tudi dobro poskrbeti. Vedeti moramo, da vsaj 24 ur po namestitvi daljših trepalnic le-teh ne smemo umivati z vodo, kar pomeni, da je tuširanje ali kopanje odsvetovano. S tem bomo lepilu dali čas, da se posuši in poskrbi za to, da bodo trepalnice na svojem mestu ostale željen čas. Poleg tega velja na tem mestu omeniti tudi, da je v primeru odločitve za podaljšane trepalnice potrebno zavreči vsa čistilna sredstva, ki so narejena na oljni osnovi. Olje bo namreč stopilo lepilo in trepalnice bodo odpadle. Pozorni moramo biti tudi na črtala za oči, ki včasih lahko vsebujejo olje.

Veliko deklet se sprašuje, če lahko kljub permanentnim trepalnicam uporablja maskaro. To je močno odsvetovano, saj lahko z maskaro poleg permanentnih poškodujemo tudi naravne trepalnice. Nenazadnje pa je potrebno poudariti tudi, da je permanentne trepalnice priporočljivo razčesati. Slednje lahko storimo z glavničkom, ki je prilagojen posebej za česanje permanentnih trepalnic.

Kontaktirajte nas in se naročite