Pomlajevanje kože ohranja svež in mladosten videz


pomlajevanje kožeNaša koža je skozi leta izpostavljena številnim zunanjim obremenitvam, poleg tega pa je kot vsa ostala tkiva podvržena neizbežnemu procesu staranja. Najbolj je izpostavljena koža na obrazu, zato se na njem še hitreje pokažejo znaki staranja. Tega seveda ne moremo povsem preprečiti, lahko pa z različnimi tehnikami proces upočasnimo. Klasične kirurške metode za pomlajevanje kože so za paciente boleče, možnost težav med in po posegu je velika, pot do končnega cilja pa dolga. Zato se vedno več ljudi odloča za nekirurško lasersko pomlajevanje obraza izkušnje številnih jo označujejo za eno izmed najučinkovitejših tehnik glajenja gub in pomlajevanja kože na obrazu.


Pomlajevanje kože na obrazu - poleg kirurških tudi nekirurški pristopi


Zaradi izpostavljenosti številnim obremenitvam se na obrazu hitreje pokažejo znaki staranja. Onesnaženost zraka, vroče poletno sonce in ledeno mrzle zime lahko kožo na obrazu tako poškodujejo, da se na njej začnejo pojavljati vidne žilice, pigmentne nepravilnosti, povečane pore, gubice in gube. Koža na obrazu izgubi sijaj in napetost, pogosto postane suha. Suha koža lahko srbi, zateguje, v skrajnih primerih pa tudi poka, kar je zelo boleče. Zato jo moramo negovati z vlažilnimi kremami, v katerih naj bo tudi dovolj hranilnih snovi, ki bodo koži povrnile vlago in mehkobo.


V zadnjih letih so na področju anti-aginga prišli do spoznanja, da je za ohranjanje mladostnega videza s postopki za pomlajevanje obraza potrebno začeti čim prej (po 30. letu).
Poleg kirurških obstajajo za pomlajevanje obraza tudi nekirurške metode. Z njimi pomlajujemo predvsem vrhnje plasti kože, tako da odstranimo pigmentne madeže, globoke pore, drobne brazgotine, gubice in gube, vplivamo pa lahko tudi na volumen obraza.

VEČ O GELIRANJU NOHTOV


Naravno pomlajevanje obraza


Če se želimo vsaj za nekaj časa izogniti kirurškim postopkom za pomlajevanje kože telesa in obraza lahko za videz naše kože veliko naredimo z uravnoteženo prehrano, skrbjo za zdravje (ne izpostavljajmo se soncu, ne kadimo, dovolj se gibamo, dovolj spimo, ubranimo se stresa s pomočjo sprostitvenih tehnik, masaže, aromaterapije ...), z dnevno skrbjo za svojo kožo in s tehnikami estetske medicine oz. postopki za pomlajevanje kože, ki ohranjajo vitalne aktivnosti kože. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.hisalepoteporenta.si/nega-koze-na-obrazu

pomlajevanje obraza