Anticelulitna masaža - masaža proti celulitu s posebnimi prijemi

anticelulitna masaža tretmaAnticelulitna masaža je po načinu izvajanja najbližja limfni drenaži, a se od nje razlikuje po posebnih tehnikah, intenzivnosti izvajanja in področjih masiranja. Anticelulitni tretma se osredotoča na problematično področje spodnjega dela telesa, kjer se celulit tudi najpogosteje nahaja, zato masiramo samo ta del in ne celega telesa kot pri klasični švedski masaži. Celulit nastane kot dolgoročna posledica sodobnega načina življenja, kot posledica pomanjkanja gibanja in vpliva nezdrave prehrane in je tudi hormonsko pogojen. Zaradi slabe prekrvavitve, počasnega metabolizma in predolgega sedenja ali stanja se upočasni limfni sistem, zato se pod kožo začne tvoriti maščobno tkivo, ki je podobno želatini in je sestavljeno iz maščobe, odpadkov in vode. Tekočina se sčasoma zgosti, koža se vse bolj guba in pojavi se tako imenovana pomarančna koža.

Anticelulitni tretma - odstranjevanje celulita v več fazah

Odstranjevanje celulita poteka v več fazah. Nemogoče je pričakovati, da se bodo rezultati pojavili preko noči. Tudi celulit ni nastal kar naenkrat. Tudi v primeru, da je celulit šele začel nastajati, se lahko zgodi, da bo potrebnih vsaj deset tretmajev. Lahko pa njihovo število spreminjamo glede na velikost območja, ki ga želimo obravnavati, ter tudi glede na razvojno stopnjo pojava celulita.

Masaža proti celulituAnticelulitni tretma je tudi sproščujoča masaža proti celulitu, ki ponavadi pride na zaključku v obliki limfne drenaže ali karbo terapije. Prvi del anticelulitnega tretmaja pa zajema elektrostimulacijo tkiva pri kateri lahko občutimo tudi rahlo bolečino v obliki nežnega zbadanja. Po prvih nekaj tretmajih vas bodo nekoliko bolele mišice, vsak naslednji anticelulitni tretma pa bo te bolečine zmanjšal.
Anticelulitni tretma začnemo z ogrevanjem podkožnega tkiva. Z glajenjem in vtiranjem izboljšamo pretok krvi v mišicah, mikrocirkulacijo podkožnega tkiva in pospešimo limfni in krvni obtok. Anticelulitna masaža lahko vključuje tudi anticelulitno olje ali kremo, ki je bogata kombinacija aktivnih naravnih snovi in dodatno pomaga pri odpravi celulita.

Ko dosežemo zadovoljive rezultate, bodo ti tudi obstojni, kar pa ne pomeni, da se celulit ne bo več vrnil. Rezultate je treba vzdrževati, zato naj bo anticelulitna masaža na vašem urniku vsaj dvakrat mesečno, med enim in drugim tretmajem pa priporočamo stalno športno dejavnost, primerno prehrano in vnos zadostne količine vode.

Z obiskom Hiše lepote Porenta boste vstopili v hišo zdravja in lepote, ugodja in sprostitve, lepotnih programov obraza in telesa ter tradicionalnih masaž, med katerimi je tudi anticelulitna masaža, najučinkovitejša masaža v boju proti celulitu.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Hiša lepote Porenta | Anticelulitna masaža, anticelulitni tretma, masaža proti celulitu - povezave do naše spletne strani: