Masaža hrbta uspešno odpravlja tako lažje kot težje bolečine v hrbtu

Nad bolečinami v hrbtu se danes pritožuje že mnogo ljudi. Nakopljemo si jih lahko že z nepravilno držo, lahko pa so tudi posledica prirojenih napak, poškodb pri športu, prometnih nesreč, nesreč na delovnem mestu, daljšega ponavljajočega se dela, enih in istih gibov, stoječega dela, raznih fizičnih del, pomanjkanja razgibavanja pred in po športnih dejavnostih ter prekomerne telesne teže. Najbolj učinkovito rešitev za lajšanje bolečin v hrbtu pa predstavljata klasična ali terapevtska masaža hrbta.

Masaža hrbta zajema masažo zgornjega in spodnjega dela hrbta ter križnice, vratu in ramen. Gre za predele, ki so blizu živčevja; ker so živci razvejani po vsem telesu, pa masaža hrbta neposredno vpliva na celotno živčevje in sprosti mišično napetost. Masažo izvajamo tako pri lažjih kot tudi pri hujših bolečinah. Lažje bolečine lahko že po eni ali po največ petih masažah popolnoma izginejo, hude kronične bolečine v hrbtu pa lahko masaža znatno olajša.

Masaža hrbta je priljubljena tudi zato, ker se ob njej ljudje lažje sprostijo, saj hrbet ne velja za intimni del telesa.

Terapevtska masaža hrbtaTerapevtska masaža hrbta - odlična rešitev za vaše težave s hrbtenico

Naša hrbtenica je zelo močna, a hkrati tudi zelo občutljiva, zato moramo nanjo še posebej dobro paziti. Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda za lajšanje hudih kroničnih bolečin in odpravljanje manjših kroničnih težav s hrbtom. Stranskih učinkov ni, z rednimi obiski terapevta pa lahko bolečine v hrbtu občutno omilimo in preprečimo poslabšanje stanja pri zelo hudih deformacijah. Terapevtska masaža hrbta je v primerjavi s klasično masažo močnejša, zato jo pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah odsvetujemo.

S terapevtsko masažo dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. S pritiskom in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline (vozle), ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi ali zaradi dolgotrajnega mišičnega napora. Terapevtska masaža hrbta povzroči, da se celotna hrbtenica ogreje in raztegne, poveča pa se tudi gibljivost celotnega ramenskega obroča. Med pozitivnimi učinki sta tudi pospešeno odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Tako se prekrvavljenost poveča, to pa omogoči medvretenčnim diskom, da dobijo dovolj hrane.

Ne dovolite, da bi vam bolečine v hrbtu še naprej grenile življenje. Obiščite Hišo lepote Porenta in se prepričajte o blagodejnih učinkih, ki jih vašemu telesu in počutju prinaša masaža hrbta. Na voljo je tudi terapevtska masaža hrbta.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!

masaža hrbta ljubljana

Hiša lepote Porenta | Masaža hrbta, terapevtska masaža hrbta, bolečine v hrbtu - povezave do naše spletne strani: