nega kože na obrazuNega obraza - visoka izpostavljenost kože na obrazu zunanjim obremenitvam


Redna nega obraza oz. nega kože na obrazu je nujna, saj je ta prepuščena številnim zunanjim obremenitvam, ki lahko kožo precej poškodujejo. Naše telo ima neverjetno sposobnost, da se lahko obnavlja samo - a ob vseh teh obremenitvah se naša koža obnavlja počasneje in slabše. Ker obnova kože navadno traja 28 dni, priporočamo, da se negi obraza posvetite enkrat mesečno. Koža na obrazu bo s tako nego postala mehka, sveža in bo videti mladostna.


Ustrezna nega obraza na podlagi tipa kože na obrazu


Da bo nega obraza ustrezna, je dobro, če poznamo tip kože na obrazu, saj na podlagi le-tega potem izberemo primerne kozmetične ali naravne preparate. Nega suhe kože bo na primer vsebovala vlažilne kreme, v katerih naj bo tudi dovolj hranilnih snovi, ki bodo koži povrnile vlago in mehkobo. Nega kože na obrazu pa je lahko odvisna tudi od vašega načina življenja. Zato se je dobro izogibati stresu, privoščite si dovolj spanja in ne lotevajte se hitrih, nepremišljenih diet.

VEČ O MASAŽI HRBTA


Nega obraza pomembna vse leto, še zlasti pa pozimi

Nega obraza

Nega obraza je še kako pomembna v zimskem času. Pozimi je naša koža na obrazu namreč izpostavljena na eni strani hladnemu, vlažnemu zraku zunaj, na drugi pa toplemu in suhemu zraku v prostorih, kjer bivamo. Oba dejavnika posledično seveda izsušujeta našo kožo. Koža na obrazu tako postane suha, mestoma luščeča, groba in razdražena. Občutek imamo, da jo zateguje. In nenehno menjavanje hladnega in vlažnega s toplim in suhim zrakom je za našo kožo kar precejšnji šok.


Da bi preprečili pojav izsuševanja moramo kožo na obrazu oskrbeti z zadostno količino vlage. Na voljo so izdelki, ki kožo vlažijo in hkrati tudi mastijo: mleko, losjoni, kreme za telo. Nega obraza pozimi mora vključevati tudi hranilne maske.

Naj redna nega obraza postane vaša mesečna obveznost. Akcija nege obraza kozmetičnega salona v Hiši lepote Porenta vam lahko prinese tudi ugodnejšo ceno terapije. Zato lepo vabljeni v Hišo lepote Porenta, kjer vas čaka najboljša nega obraza v Ljubljani. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.hisalepoteporenta.si/.