Čiščenje obraza navadno opravite sami – privoščite si kozmetičarko

Čiščenje obraza je vsakodnevno opravilo, ki ga zjutraj ali zvečer običajno opravi vsak sam in bolj kot ne - na hitro. Vendar koža potrebuje več kot le običajno čiščenje obraza, še posebej če je problematična in vam povzroča težave. Obstaja več tipov kože, pravzaprav kar sedem, in vsak tip potrebuje ustrezno nego. Koža, ki je mastna potrebuje prilagojeno kozmetiko in drugačen pristop kot suha. Tudi nega aknaste kože zahteva posebne preparate in drugačne tretmaje. Normalni tip kože je dobro prekrvavljen, zato si lahko privoščite nego obraza in dekolteja, ki ne zajema posebnih posegov, saj je ta navadno že sama po sebi gladka in mehka. Morda se na normalnem tipu kože tu in tam pojavi kakšen mozolj, vendar so ti le redki. Lahko si omislite čiščenje obraza ali pomlajevanje kože na obrazu kar tako, saj si vsakdo kdaj pa kdaj zasluži malo razvajanja. Tudi če je vaša koža normalna in neproblematična jo je potrebno redno negovati in si vzeti dovolj časa za redno vlaženje in čiščenje obraza, kdaj tudi s pomočjo profesionalne kozmetičarke. Akne ki se pojavljajo še posebej v puberteti, pa je potrebno redno spremljati, zato je nega aknaste kože s strokovnjaki nujna. Pubertetniki so že brez mozoljev in aken zelo občutljivi glede svojega videza in akne bodo njihovo samozavest samo še bolj prizadele. Prav zato je čiščenje kože na obrazu še bolj pomembno saj se je potrebno težave lotiti že v samem začetku. Čakanje na izboljšanje stanja brez strokovne pomoči ni priporočljivo.

Specialno čiščenje obraza

Nega aknaste kože je nujna – reagirajte takoj

Akne se pri najstnikih pojavljajo zelo pogosto in so posledica hormonskih sprememb. Zasledimo jih pri 80% mladostnikov. Ker koža postane mastna, se pore zamašijo in običajno čiščenje obraza ne zadošča več. Takrat je potrebno opustiti dotedanje negovanje in čiščenje kože na obrazu ter se poslužiti posebnih tretmajev, posebej namenjenih negi aknaste kože. Ker akne in mozolji lahko trajajo tudi več let, je nujna takojšnja reakcija in zdravljenje kože ter primerna nega obraza in dekolteja, pogosto tudi hrbta in nadlakti ter redno čiščenje kože na obrazu. Pogosto so potrebni izdelki, ki se uporabljajo lokalno in delujejo protivnetno, velikokrat pa celo sami dermatologi priporočajo redno kozmetično čiščenje obraza in nego aknaste kože. Ta preprečuje pretirano razmnoževanje bakterij, ki so v koži vedno prisotne. Pri razmnoževanju ustvarjajo snovi, ki na kožo delujejo vnetno, vnetje pa se širi v spodnje plasti. Nega aknaste kože se prilagodi saniranju različnih vrst vnetnih aken, belih mozoljev in ogrcev glede na potrebo. V našem kozmetičnem salonu imate na izbiro paket nege za aknasto kožo, v sklopu katerega vam bomo nežno opravili čiščenje kože in sanirali prizadete predele.

Nega obraza

Privoščite si nego obraza in dekolteja ter pomlajevanje kože na obrazu

Sodobni pristop k negi obraza in dekolteja zajema različne tretmaje, s katerimi pomlajevanje kože na obrazu dosega izjemne rezultate. Čiščenje kože na obrazu lahko izvedemo površinsko ali globinsko, mogoča je intenzivna hidra nega z dodatkom posebnega seruma, ki bo kožo globinsko navlažil… Pri pomlajevanju kože na obrazu ne smemo pozabiti na peeling in nežno luščenje odmrle povrhnjice. Če je koža razdražena, je izjemno pomembna uporaba blagih kozmetičnih sredstev in nežna masaža, s pomočjo katere se obnavljajo stene kapilar kar odlično pripomore k pomlajevanju kože na obrazu. Ker je koža pri ljudeh prva, ki na zunaj pokaže znake staranja, je treba za njo redno skrbeti, da se ti znaki omilijo. Kljub temu, da je to naravni proces, nihče ne pomisli rad da se mu leta poznajo. Zato je glajenje gubic in vlaženje kože ter redna nega obraza in dekolteja nekaj, kar že dolgo ni več tabu in se ga poslužujejo mnoge ženske in vedno bolj tudi moški. Če potrebujete masažo, čiščenje kože, novo frizuro, daljše in gostejše trepalnice ali kakšno drugo storitev, se naročite v našem studiu lepote in si privoščite trenutek zase.

Več o pomlajevanju kože na obrazu