Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci - polaganje tlakovcev za čudovito in urejeno dvorišče

Betonski izdelki, na primer tlakovci, so izdelani iz naravnih materialov, ki ne škodujejo ne naravi ne našemu zdravju, obenem pa brez težav kljubujejo vremenskim vplivom. Namenjeni so utrjevanju in olepšavi dvorišč, parkirišč, teras, stez ali dovoznih poti. Betonski tlakovci Jarc so izdelani iz visokokakovostnih materialov, za vrhunsko kakovost pa poskrbi tudi tehnološko dovršen in moderen način izdelave tlakovcev, ki temelji na računalniškem vodenju posameznih delovnih procesov, od priprave betona, izdelave in sušenja izdelkov do paletiranja in paketiranja izdelkov.
V našem prodajnem programu betonskih izdelkov boste našli tlakovce različnih dimenzij, oblik in barv, vsi pa so primerni za tlakovanje dvorišč, dovoznih poti, stez, večjih površin in drugih pohodnih in voznih površin. Betonski tlakovci so dvoslojni, zmrzlinsko obstojni, njihova debelina pa je lahko 6 ali 7 centimetrov.

Betonski tlakovci in polaganje tlakovcev


Tlakovanje dvorišča z betonskimi tlakovci ni enostavno opravilo, še posebej če nimate ustreznih izkušenj, znanja in orodja. Delo je namreč treba opraviti skrbno in natančno, saj sta obstojnost in življenjska doba tlakovcev v največji meri odvisni prav od pravilne priprave terena in pravilnega načina polaganja. Zato je tovrstno opravilo najbolje prepustiti strokovnjakom. Kakovostno polaganje tlakovcev se bo na dolgi rok zagotovo poznalo in obrestovalo. Če pa se polaganja kljub temu želite lotiti sami, smo vam v naslednjem odstavku pripravili nekaj navodil.

Polaganje tlakovcev - skrbno in natančno delo, ki ni za vsakogar

Da se tlakovanje dvorišča z betonskimi tlakovci lahko začne, moramo najprej pripraviti trden osnovni oz. nosilni sloj, ki ga ustrezno utrdimo z valjanjem do ustrezne nosilnosti. Za nosilni sloj lahko uporabimo drenažni pesek, možna pa je tudi betonska osnova. Drenažna folija, ki jo lahko namestimo pod ali na nosilni sloj, bo preprečila pogosta popravila neravnin, grbin, kotanj ali kolesnic. Na nosilni sloj oziroma folijo nasujemo od 3 do 5 centimetrov zmrzlinsko obstojnega peska. Pri polaganju si pomagamo z lesenimi ali aluminijastimi vodili, s katerimi posnamemo odvečen pesek.
S polaganjem tlakovcev začnemo v vogalu, pravokotno na glavno vhodno linijo in, če je možno, na najnižjem delu tlakovane površine. Pri tem moramo paziti, da jih ne stiskamo skupaj, saj mora biti med njimi tolikšen razmik, da preprečimo konične napetosti. Polaganje tlakovcev ob zidovih in robnikih je nekoliko bolj težavno, saj je tlakovce treba zaključiti z rezkanjem ali sekanjem.
Ko so betonski tlakovci položeni, nanje nanesemo kremenčevo mivko in tako zamedemo fuge. Tlakovce po zaključenem fugiranju dobro očistimo, da so pripravljeni na vibriranje z vibracijsko ploščo. Z njeno pomočjo nazadnje še izravnamo površino tlakovcev.

Jarc s.p. | Betonski tlakovci, polaganje tlakovcev, tlakovanje dvorišča - povezave do naše spletne strani: