Pošlji povpraševanje

Dimenzije in barve tlakovcev

Dimenzije tlakovcev Jarc, Franc Jarc s.p., so prilagojene potrebam in željam strank glede ureditve njihove okolice. Če iščete tlakovce dimenzije 60 x 40 centimetrov, priporočamo tlakovce manta, med tlakovce dimenzij 20 x 20 ali 20 x 30 centimetrov pa spadajo tlakovci granit. Možne dimenzije pravokotnih tlakovcev so 30 x 20 cm, 20 x 20 cm, 20 x 10 cm ali 10 x 10 cm, tartini tlakovcev 22,4 x 18,9 cm, 14,6 x 18,9 cm in 11 x 18,9 cm. Tlakovci kamen so izdelani v dimenziji 36 x 24 cm, 3D tlakovce pa dobite v velikosti 34 x 19,5 cm. Vse ostale velikosti si lahko ogledate in pobrskate med ponudbo Jarc, Franc Jarc s.p.

Tlakovci različnih dimenzij in baruTlakovci za vrtove in dvorišča

Tlakovce nudimo ne le v različnih velikostih, temveč tudi v različnih barvah. Izberite tisto, , ki se najbolje sklada z okolico. Najosnovnejši (in pogosto najcenejši) so tlakovci v sivi barvi, ki se lepo zlije z vsemi ostalimi barvnimi kombinacijami. Seveda je možna tudi izdelava tlakovcev v drugih barvah - črni, rdeči, rumeni, zeleni, v različnih odtenkih rjave barve in v različnih prelivajočih se barvah.

Čiščenje tlakovcev in njihovo vzdrževanje

Čiščenje tlakovcev je izjemno enostavno, saj gre za hvaležen in vzdržljiv naravni material. Ker so betonski tlakovci položeni na zunanjih površinah, so seveda izpostavljeni vremenskim in drugim vplivom, tako da se umažejo. K njihovi trajnosti in lepemu videzu vsekakor pripomore redno čiščenje. Za enostavno čiščenje tlakovcev potrebujemo le vodo in krtačo, ki naj ne bo pregroba, da ne poškoduje površine. Blato, sol, pesek in drugo umazanijo enostavno očistimo tako, da z mokro krtačo nežno podrgnemo po površini. Pri trdovratnejši umazaniji lahko uporabimo tudi specialna čistila in/ali visokotlačno črpalko.

Temeljitejša obnova tlakovcev je potrebna, ko zaradi vremenskih vplivov izgubijo svoj prvoten videz. V podjetju Jarc, Franc Jarc s.p., poskrbimo tako za izdelavo kot tudi za vzdrževanje tlakovcev, ob nakupu pa vam damo tudi navodila za domače čiščenje.