Pošlji povpraševanje

Betonski tlakovci za vrt in dvorišče


Tlakovci so eden najbolj priročnih načinov za urejanje dvorišča, vrta in okolice stavbe, lahko tudi parkirišča ob zgradbi - stanovanjski ali poslovni. Izdelani so iz betona in so prijetnega videza, trpežni in praktični, zato se uporabniki zanje še vedno izjemno pogosto odločajo - vsaj tisti, ki vedo, kakšno dvorišče jim bo še dolgo služilo in da so betonski tlakovci za vrt nadvse praktični. Na voljo so vam v različnih oblikah (pravokotniki, šestkotniki, v obliki črke H ali Y ...) velikostih in barvah. Polaganje tlakovcev je relativno enostavno, kljub temu pa je treba upoštevati nekaj osnovnih pravil.


Tlakovci - osnovna pravila polaganja


Betonski tlakovci za vrtPolaganj tlakovcev zahteva pripravo 50-70 cm nosilnega sloja (drobljen gramoz), da bodo betonski tlakovci za vrt oziroma dvorišče položeni na trdno podlago. Pod nosilno plastjo je lahko dodamo še nosilno in drenažno folijo , ki zagotavlja, da ne prihaja do ponikanja nasutja v zemljo in s tem preprečuje nastajanje grbin, vdolbin in kolesnic. Na nosilni sloj moramo namestiti še drenažni slo, ki ga ne vibriramo. Tlakovce položimo tko, da začnemo v vogalu in če je mogoče na najnižjem delu. Ko so položeni, reže med njimi zafugiramo s kremenčevo mivko in postopek nekajkrat ponovimo. Nazadnje površino še vibriramo z vibracijskim strojem s čimer jo zravnamo.

BETONSKI TLAKOVCI ZA VRT RAZLIČNIH OBLIK IN BARV

Betonski tlakovci - čiščenje in vzdrževanje

Ker gre za zunanje površine, so tudi betonski tlakovci za vrt ali dvorišče izpostavljeni vremenskim vplivom in umazaniji. Sicer sta navadno metla in voda dovolj, da so tlakovci za vrt čisti in lepi, če boste uporabili še visokotlačni čistilec, pa sploh ne bo težav. Če se bodo zaradi različnih dejavnikov vseeno pojavili madeži, ki jih ne boste mogli odstraniti z vodo, pa imamo za vas na voljo namenska čistila za izdelke iz betona. Tudi pozimi ne zahtevajo nobene posebne nege, pazite le, da jih pri čiščenju snega ne boste mehansko poškodovali, na primer s plugom ali lopato. Lahko pa seveda uporabljate sol proti zamrzovanju. Več betonskih izdelkov za vrt pa si lahko ogledate na naši spletni strani!

Cementni izdelki Jarc | Kakovostni betonski tlakovci za vrt - povezave do naše spletne strani: