Lesena okna prednosti in mnoge odlične lastnosti

Zakaj izbrati lesena okna? Prednosti, ki jih ta material zagotavlja so številne. Kljub temu, da les predstavlja klasičen in vsem poznan material, pa se večina ljudi ne zaveda, kakšne koristi lahko prinesejo lesena okna. Lastnosti, ki tovrstna okna odlikujejo, same pričajo o njihovi učinkovitosti.

Menjava oken predstavlja enega izmed boljših načinov preobrazbe vašega doma ali kateregakoli drugega poslopja – popestri lahko njegov izgled, hkrati pa lahko precej vpliva tudi na vaše račune, zato je zelo pomembno, da se nakupa lotite premišljeno. Les kot tradicionalen material se danes lahko ponaša z učinkovitim razvojem, sama po sebi pa imajo lesena okna prednosti, ki jih je vredno omeniti.

Lesena okna so se v zadnjem času močno razvila in so danes še trpežnejša ter dolgotrajnejša kot včasih. Ena izmed pozitivnih lastnosti je prav tako dolga življenjska doba, s katero se ponaša les, ki vam ob pravilni oskrbi omogoča možnost manj pogoste menjave oken, na ta način pa vam je omogočen tudi določen prihranek denarja. Njihov izgled je eden izmed pomembnih elementov, zaradi katerega se lahko odločite za nakup. Videz je namreč lahko zelo pomemben, tovrstna okna pa dodajo čar in eleganco ter tako poskrbijo za topel in privlačen izgled vašega doma. Pristen videz lesa privabi občutke, s katerimi se ne da primerjati nič drugega.

Lesena okna so večna

Z lesenimi okni sobivate z naravo in ste prijazni do okolja

Če se še bolj poglobimo v značilnosti, ki odlikujejo lesena okna, prednosti še dodatno podkrepi vpliv na okolje: pri tovrstnih oknih gre za popolnoma naraven in razgradljiv material, ki je okolju prijazen. Emisije, ki so proizvedene pri izdelavi PVC oken so precej višje, ustvarijo pa tudi precej več odpadkov kot lesena okna.

Lastnosti, ki opozarjata nase s pozitivnim tonom, pa sta tudi energetska učinkovitost in izolacija. Energetska učinkovitost lesenih oken vsekakor pripomore pri zmanjševanju letnih stroškov, saj les kot naravni izolator poleti poskrbi za ohlajanje vaših prostorov, pozimi pa za toplejše ozračje, s čimer privarčujete na energiji in stroških. Lesena okna prednosti s pridom izkoriščajo in poskrbijo za odličen stik z zunanjim svetom, ki bo odražal vaš okus.

Lesena okna - prednosti in lastnosti

Ponudba lesenih oken: leseno okno z alu masko

Pri izbiranju se lahko odločite za katerokoli obliko, saj je z lesom in njegovo prilagodljivostjo mogoče prav vse. Pri podjetju Okna Kli Logatec, kjer se ponašajo z dolgotrajno tradicijo vam omogočajo kakovostno ponudbo, ki vas zagotovo ne bo razočarala.

Eno izmed priljubljenih možnosti predstavlja leseno okno z alu masko, ki z lesom poskrbi za toplotno izolacijo, maska iz aluminija pa videzu doda še pridih modernosti in poskrbi za učinkovito zaščito pred zunanjimi vplivi. Leseno okno z alu masko odlikujejo izjemna konstrukcija in izolacijska funkcionalnost ter je najboljši primer naravnega materiala v združitvi z aluminijasto prevleko, ki zagotavlja trajnostno zaščito. 

Prednosti, ki odlikujejo nakup lesenega okna z alu masko so: odlična zaščita pred UV žarki, dolga življenjska doba, minimalno potrebno vzdrževanje in zanesljivo tesnjenje. Aluminij pa je prav tako mogoče 100% reciklirati in s tem predstavlja dodatek, s katerim lesena okna pozitiven vpliv na okolje še dodatno potrdijo. Leseno okno z alu masko se pri podjetju Okna Kli Logatec ponuja v obliki troslojnih oken, na voljo pa je 6 različnih vrst. Gre torej za energijsko zelo varčna troslojna okna, primerna pa so za vgradnjo v energijsko varčne objekte.

Leseno okno z alu masko

Nakup troslojnih lesenih oken z alu masko ali v drugačni izvedbi

Glavna funkcija oken ni več zgolj v zagotavljanju naravne svetlobe in zračnosti, temveč danes trg ponuja široko paleto različnih oblik, materialov in modelov. Nakup oken potemtakem predstavlja pomembno odločitev, saj poleg tega, da odražajo videz vašega doma, poskrbijo tudi za varnost in udobje, kar ima velik vpliv na vaše počutje in prijetnost bivanja.

V primeru, da se odločite za nakup lesenih oken, prednosti govorijo same zase. Okna Kli Logatec vam omogočajo odločanje med popolnoma lesenimi ali pa lesenimi okni z alu masko, dvoslojnimi ali troslojnimi okni, odločite se lahko tudi za dodatne izboljšave termičnih lastnosti in podobno.

Pomembno je vedeti, kaj si želimo doseči, ko se odločamo za lesena okna. Prednosti so pomembna točka, ki nas lahko prepričajo v nakup, pomembne pa so seveda tudi osnovne značilnosti in lastnosti lesenih oken. Ključnega pomena je torej, da se pred nakupom opravi premislek vseh lastnosti, ki nam jih določena možnost ponuja.

Prilagodite slog lesenih oken celotnemu objektu

Pri izbiri novih oken je potrebno upoštevati slog in starost vašega objekta oziroma nepremičnine ter seveda ceno. Dobro je poznati tudi oceno energetske učinkovitosti, katero smo v primeru lesenih oken že obrazložili – če je torej energetska učinkovitost dejavnik, ki je pri vašem nakupu trenutno najbolj pomemben, vam na tem področju lesena okna prednosti brez problema zagotovijo.

Med pomembnejše lastnosti pa spada tudi varnost oken, ki bo poskrbela za to, da se boste znotraj svojega objekta počutili kar se da brezskrbno. Nakup oken je torej malce bolj kompleksen proces, katerega se je potrebno lotiti preudarno in pretehtati vse lastnosti, da smo na koncu z rezultatom karseda zadovoljni.

Trajna lesena okna - lastnosti lesa