Okna in čudovite kljuke za okna ustrezajo vsem evropskim standardom

Okna, ki jih boste vgradili v svoj dom zahtevajo dober premislek preden se odločite za končno naročilo. Okna so tista, ki v hiši ali stanovanju povzročajo največje toplotne izgube zato je potrebno dobro razmisliti kam so obrnjena in kakšno zasteklitev boste zahtevali zanje. Tudi okovja in kljuke za okna so pomembni elementi stavbnega pohištva, ne le zaradi videza temveč predvsem zaradi varnosti, ki je danes še kako pomembna. V Sloveniji zakon predpisuje, da mora imeti vsako stanovanje ali hiša najmanj 20 odstotkov steklenih površin, torej oken ali vrat. Če bodo vaša okna obrnjena proti jugu ali zahodu, je zelo priporočljivo nanje vgraditi kakovostna zunanja senčila, ki vas bodo poleti učinkovito zaščitila. Pozimi pa boste s tako obrnjenimi okni zajeli največ sonca, kar bo znatno pripomoglo pri ogrevanju prostorov. Posledično bo stanovanje toplejše, zunanja senčila pa boste uporabljali samo ponoči. Ko se odločate katera okna izbrati pretehtajte vse možnosti, dovolj časa pa namenite razmišljanju o steklih saj obstaja mnogo različnih variant. Ta se med seboj razlikujejo po toplotni prevodnosti, svetlobni prepustnosti in celo po barvah. Na toplotno in zvočno izolativnost vplivajo tudi okovja in kljuke za okna, ne nazadnje pa so okna kvalitetna ravno toliko kot je kakovostna njihova vgradnja ne glede na to ali so to alu-les ali lesena okna. Subvencija, ki jo povrne slovenski eko sklad ob vgradnji slednjih, je morda ena od stvari, ki vam bodo olajšale izbiro.

Lesena okna

Kljuke za okna, notranja in zunanja senčila, okovja… vse na enem mestu

Ko gradite hišo ali prenavljate stanovanje, je krasno če imate v bližini nekoga na katerega se lahko obrnete z vprašanji in, ki mu lahko zaupate. Tudi pri nakupu ostalih elementov kot so notranja in zunanja senčila, okovja, kljuke za okna, morda okenski križi ali stekla z ornamenti je idealno, da vam svetuje nekdo, ki pozna njihovo kakovost in vse odgovore o njihovih lastnostih ter uporabnosti. Ni pomembno le to katera okna izbrati - celota mora biti popolna. Najboljša zunanja senčila, ki jih lahko kupite za svoja okna so tista, ki bodo odbila največ sončne svetlobe. Izbirate lahko med modernimi izvedbami ali pa se držite klasike kot so npr. polkna. Ta poudarjajo lepoto lesa in tradicionalnost ter so videti čudovito, ko krasijo nova lesena okna. Subvencija, ki jo nudi država spodbuja ohranjanje narave in uporabo naravnih materialov, zato je morda čas, da pomislite tudi na to ko se boste odločali katera okna izbrati. Tudi kljuke za okna in okovje naj bodo prilagojena materialu iz katerega bodo vaša okna, da bodo delovala v stilu in bodo oblikovno pristajali eden k drugemu.

Kljuke za okna

oglejte si ponudbo kljuk za okna

Razmišljate katera okna izbrati? Pomislite na subvencijo za lesena okna

Če kupujete okna za novogradnjo ali le menjate stara lahko pridobite subvencijo za lesena okna, ki vam jo povrne sklad Republike Slovenije. Za starejše objekte, ki menjajo stara za nova lesena okna je subvencija Eko sklada, nekje do 20 odstotkov sredstev, ki jih boste namenili za nakup. Preden začnete z deli naslovite nanje vlogo, kateri morate priložiti ponudbo proizvajalca. Ta mora vsebovati specificirane postavke. Od zunanjih senčil, kljuk za okna, do vrste stekla, ki mora biti nujno troslojno. Če steklo ni troslojno, za subvencijo ne morete zaprositi saj ne izpolnjujete pogojev. Prav tako je pomembno, da se okna vgrajujejo in zatesnijo po predpisanih RAL standardih. Katera okna izbrati za svoj dom, je vprašanje, ki sproža vedno nova in nova vprašanja, še posebej če želite vedeti vse podrobnosti in poznati vse odgovore. Okna se ne menja vsaka tri leta, zato je preudarnost v tem primeru čisto na mestu. Kakovostni proizvodi in kakovostna vgradnja je edino s čimer se morate zadovoljiti. Sprašujte dokler ne boste popolnoma zadovoljni in vam strokovnjaki ne bodo razložili vse do potankosti.

Preberite več o subvenciji za lesena okna