Okna in vrata po meri lahko objektu dodajo piko na i

Okna in vrata niso le odprtine za svetlobo, zračenje in vstopanje v hišo, temveč razodevajo tudi srce in dušo našega doma. S pomočjo oken in vrat lahko naš dom postane edinstven in posebej zanimiv, saj lahko okna, balkonska in vhodna vrata kupimo narejena v različnih materialih in v vseh možnih oblikah in barvah. Okna in vrata znatno pripomorejo k izgledu samega objekta, zato je nujno, da izberemo okna in vrata, ki sovpadajo tako z videzom objekta, kot tudi z njegovo barvo in arhitekturo. Poleg samega videza je izjemno pomembno, da so okna in vrata tudi varna, saj se dan danes soočamo z veliko vdori v zasebne prostore in s krajami, ki jih lahko z varnimi okni in vrati relativno enostavno preprečimo.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri zunanjih vrat?

Ko izbiramo vrata se nam na trgu ponuja zares veliko možnosti. Odločamo se lahko med različnimi tipi zunanjih vrat. Na voljo je veliko različnih materialov iz katerih lahko okna in vrata tudi izdelamo. Zelo pogosto se ljudje odločajo za nakup aluminijastih vrat, poleg tega pa so na trgu prisotna tudi lesena vrata. Nenazadnje velja omeniti tudi veliko ”dodatkov” ki so nam ponujena z zunanjimi vrati. Tako lahko na primer izbiramo način odklepanja. Še zmeraj je zelo priljubljen standardni sistem ključa, vendar se nekateri ljudje odločajo tudi za odklepanje s karticami, nekateri pa se odločijo celo za odklepanje zunanjih vrat s pomočjo prstnega odtisa.

Lesena vrata Les-alu vrata

Katera okna izbrati, da bodo ta kar najbolje dopolnjevala objekt?

Velikokrat se ljudje vprašajo tudi katera okna izbrati. Seveda tukaj ne obstaja enoznačno vprašanje, saj se potrebe posameznikov razlikujejo. Tudi pri oknih lahko izbiramo med različnimi tipi materialov, prevladujejo pa okna narejena iz pvc, lesena okna, pa tudi okna iz aluminija. Še posebej priljubljena so alu lesa okna, ki se lahko pohvalijo z veliko prednostmi.

S katerimi prednostmi se lahko pohvalijo alu les okna?

Alu les okna se lahko pohvalijo s prednostmi obeh materialov. Les je izjemno dobro izolativen in tako omogoča dobro izolacijo prostora, kar vodi v manjše stroške ogrevanja pozimi in manjše stroške hlajenja poleti. Nenazadnje velja omeniti tudi to, da les ponuja zdravo bivalno okolje, ki blagodejno vpliva tudi na astmatike in alergike. Na zunanji strani alu les okna obokana z aluminijem, kar jim še podaljšuje življenjsko dobo, poleg tega pa aluminij deluje izjemno moderno in so les alu okna tako primerna tudi za namestitev na večje objekte.

Kakovostna okna in vrata izdelujemo tudi v podjetju Kli

V podjetju Kli ponujamo okna in vrata, ki se lahko pohvalijo z visoko kakovostjo in dolgo življenjsko dobo. Okna in vrata so poleg vsega tudi izjemno varna, kar omogoča prijetno in udobno bivanje v vašem domu. V podjetju vam bomo zelo radi pomagali pri izbiri stavbnega pohištva "po vaši meri", saj so časi, ko smo na tržišču lahko kupili le pravokotna okna standardiziranih dimenzij, že zdavnaj mimo, stranke pa se tako dan danes soočajo z nekoliko zahtevnejšimi odločitvami pri izbiri oken in vrat. Sodobna konstrukcija in tehnologija ter sodobni materiali in okovja so le nekatere izmed karakteristik s katerimi se lahko naša okna in vrata pohvalijo, poleg tega pa omenjene karakteristike omogočajo neomejene oblikovalske možnosti. Pozabiti ne smemo niti na možnost naročila vrat po meri. Vaša okna lahko z različnimi dodatki posnemajo navdih pretekle arhitekture in tradicije, ali pa pogumno nakazujejo trende prihodnosti.

Preverite našo široko ponudbo oken in vrat

V primeru dodatnih vprašanj smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri oken in vrat, seveda pa vam bomo v primeru dvomov pomagali z dodatnimi informacijami, ki vam bodo v pomoč pri odločitvi o tem katera okna in vrata izbrati.